Política

Malgrat de Mar

Dos socis per interès que no es van entendre

El PSC de Malgrat va aconseguir mantenir els sis regidors tot i presentar un candidat nou en un dels seus feus de l'Alt Maresme. A la recerca d'una majoria estable, el pacte amb la formació que havia trencat amb CiU, Junts per Malgrat, semblava la idea més encertada en tant que la resta de forces ja havien anunciat durant el període electoral que l'objectiu prioritari era fer fora els socialistes de l'alcaldia. De portes enfora, el matrimoni va aguantar, però de portes endins el distanciament s'anava fent cada cop més gran. Paral·lelament, des de l'oposició, ERC, el PDeCAT i la CUP buscaven vies de diàleg amb JxM, a qui van prometre l'alcaldia si secundava una moció de censura que va arribar al febrer.

Un pacte a imatge de JxSí amb base feble

t.m

Canet de Mar va sorprendre el món polític maresmenc quan va anunciar un pacte entre ERC i CiU en una escenificació clara que a escala municipal també podia funcionar l'invent del Junts pel Sí. Els republicans obtenien una alcaldia molt cobejada i els convergents semblaven prou disposats a deixar de tenir la veu cantant. Aviat es va veure que les bones intencions del principi no aconseguien superar les sospites i els interessos enfrontats. L'intent de CiU de buscar suport entre l'oposició per prendre l'alcaldia a Blanca Arbell va acabar amb l'expulsió del grup i el posterior oferiment a Canetencs Independents, SOM Canet i el PSC, que es van incorporar al govern el novembre del 2016 i que encara hi són.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia