Política

catalunya nord

eleccions, 2a volta

Duels entre macronistes i lepenistes a la Catalunya Nord per la segona volta

A tres circumscripcions electorals nord-catalanes han guanyat els candidats del president de la república i en una el del Front National

La candidatura regionalista Oui au Pays Catalan no arriba al 4% dels vots

L’onada política de la nova força creada pel president francès Emmanuel Macron, el partit La République en Marche, ha canviat també el panorama polític a la Catalunya Nord. El Front National ha patit, com arreu de l’estat francès, una forta reculada tot i que serà, a les comarques catalanes sota administració francesa, la força que disputarà al macronisme els quatre llocs de diputat a la segona volta de les eleccions legislatives.

En la primera circumscripció, la més urbana, s’ha imposat amb claredat Romain Grau, candidat macronista procedent del centre-dreta tradicional i adjunt al batlle de Perpinyà (catalanoparlant i amb bones relacions amb el president català Puigdemont) i Alexandre Boló del Front Nacional ha quedat segon.

A la segona, el nord de la plana del Rosselló i la costa més poblada, és on el líder de l’extrema dreta nord-catalana Louis Aliot s’ha imposat per davant de la candidata macronista Cristina Espert, procedent de centrista MoDEM.

La tercera circumscripció, que inclou el Conflent i l’Alta Cerdanya, Laurence Gayte, de la République en Marche s’ha imposat a Sandrine Dogor del Front National.

Finalment, a la quarta circumscripció,amb part de la plana rossellonesa i la Marenda, el macronista Sébastien Cazenove ha passat davant Stéphane Massanell, del Front National.

La candidatura regionalista Oui aux Pays Catalan, creada per militants de l’extingida Convergència Democràtica de Catalunya de la Catalunya Nord, ha obtingut uns resultats migrats que no arriben al 4%



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia