Berga es nega a pagar el servei que hauria d’haver evitat motxilles a la Patum
L’empresa contractada no es va presentar en els primers dos dies de la festa
L’Ajuntament prendrà mesures per “defensar els interessos de la ciutat”
El govern de la CUP té la intenció de negar-se a pagar la factura dels serveis oferts per l’empresa de seguretat que havia de fer, entre altres tasques, el control de motxilles a la plaça per la Patum. L’empresa contractada no es va presentar al lloc de treball fins divendres. D’aquesta manera, el control de motxilles que tenien l’encàrrec de fer no es va fer fins als darrers dies de festa.
L’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, va assegurar dijous, en l’apartat de precs i preguntes del ple de juliol, que l’empresa “no ha complert de cap manera el contracte” i que, per tant, vetllarà perquè els seus serveis no siguin remunerats. El comportament de l’empresa, segons diu, és “lamentable” i, per aquest motiu, prendrà les mesures que cregui oportunes per “defensar els interessos de l’administració i de tots els berguedans”.
Novetat fallida
El control de motxilles als accessos a la plaça de Sant Pere per la Patum era una de les grans novetats en matèria de seguretat de la Patum 2017. La sergenta en cap de la Policia Local de Berga, Josefina Vizuete, va assegurar en la roda de premsa prèvia a la celebració de la festa que era “una manera de propiciar el correcte desenvolupament de la festa”. Segons Vizuete, l’entrada de motxilles i altres materials com ara ampolles, llaunes i vidre posava en risc la resta de patumaires i, sobretot, de les comparses.
Diumenge, l’últim dia de la festa, el control de motxilles es va produir, tal com estava previst. En canvi, dijous, la Policia Local va haver de reorganitzar-se i assumir la feina amb serveis mínims a l’accés més transitat.
Forçat a pagar a l’escola concertada
L’Ajuntament de Berga pagarà la part que li correspon (25%) de les alces que es proporcionaran a tots els centres de la ciutat. Finalment, doncs, també assumirà la despesa de les alces que aniran a les escoles concertades, malgrat que el finançament sigui a través de fons públics.
El ple del mes de juliol va aprovar la moció presentada pel grup de Convergència amb els vots a favor de tota l’oposició i els vots en contra dels sis regidors del govern de la CUP. Entre altres accions, la moció demanava que es pagués la part proporcional a les alces “sense discriminar cap centre”.
A banda, la proposta convergent també es referia al projecte Superfilharmònics i al fet que l’escola Vedruna, un centre concertat de la ciutat, s’hi hagi volgut adherir i hagi topat amb la negativa de la CUP. En aquest sentit, també exigien que es permetés a l’escola accedir al projecte, tot i que inicialment Superfilharmònics era una iniciativa destinada exclusivament als centres públics.