Política

Política

La nova aventura de Josep Anglada

El regidor vigatà anuncia la fundació d’una delegació del seu partit a Berga

De moment només ha presentat un militant

Som Identitaris (Somi) es vol desplegar a Berga. El partit polític que encapçala l’actual regidor de Plataforma Vigatana a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, té la intenció de desembarcar a la capital del Berguedà i presentar-se en les pròximes eleccions municipals de l’any 2019.

Segons explica el partit en un comunicat, dissabte Anglada es va reunir amb ciutadans de Berga per posar en marxa una delegació local del partit a la ciutat. L’objectiu, diu el comunicat, és confeccionar una candidatura per a les pròximes eleccions municipals, del 2019. De moment, però, només ha mostrat públicament un sol militant.

Som Identitaris va fer públic al seu lloc web un escrit en què anunciava la seva intenció de presentar-se a les municipals a Berga. Adjunta, hi havia una foto de Josep Anglada entre dos berguedans que suposadament s’havien reunit amb ell dissabte. Aquesta imatge va començar a circular per les xarxes i entre alguns mitjans de comunicació i, hores més tard, un dels berguedans que hi apareixen va desmentir la implicació de l’altre en el projecte. Són pare i fill, però el pare no forma part del projecte, sinó que es va fer la foto a petició del fill. “Aquesta foto en especial no era la que havia de ser publicada”, relatava el fill al seu compte de Facebook, hores després de l’anunci.

Un discurs polèmic

El regidor vigatà té previst desplaçar-se pròximament a Berga per presentar la nova delegació local. Segons diu, “a Berga fa falta gent valenta disposada a controlar la immigració i a vetllar pels interessos de la gent de casa”. En aquest sentit, Anglada ha assegurat que cal “muntar una bona infraestructura local per poder assumir amb èxit les pròximes eleccions municipals”.

En la mateixa línia, el polític ha celebrat que “cada vegada hi hagi més gent disposada a afrontar el problema de la islamització a casa nostra, sense complexos i amb valentia”. Per ell, només hi ha una solució: “O els catalans afrontem el problema que representa la islamització, o Catalunya es convertirà en pocs anys en un país islamitzat.”

El seu discurs genera controvèrsia i, en nombroses ocasions des que es dedica a la política, ha estat titllat de xenòfob i racista. Ell, però, manifesta: “Defensar els nostres drets i la nostra identitat no és ser ni racista ni xenòfob”. Simplement, diu, “és de sentit comú”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia