Política

Girona vota en un acte unitari a la plaça del Vi

Cinc-centes persones es concentren davant l’ajuntament convocades per vuit entitats i deu partits polítics independentistes gironins per donar suport “ferm” al referèndum i al Parlament

Els representants de la campanya unitària Girona vota –integrada per vuit entitats i deu partits independentistes de la ciutat– van votar ahir simbòlicament en un acte a les vuit del vespre a la plaça del Vi amb el qual van refermar el seu suport al Parlament i a la llei del referèndum de l’1 d’octubre després que s’aprovés aquesta setmana.

La concentració va reunir mig miler de persones i era una de les mobilitzacions que s’havien convocat ahir al vespre arreu del país. Es va llegir un manifest conjunt en el qual es va explicitar el suport també a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, present ahir a la plaça, fet que va motivar aplaudiments per part dels assistents. A la concentració de la plaça del Vi hi havia destacats polítics gironins i membres de la societat civil.

Els representats de la campanya Girona vota, des de la tarima, van alçar el vot enlaire i després van dipositar-lo en una urna que hi havia al centre. L’escenificació s’acompanyava de la lectura del manifest, que recordava el “ple suport a l’A juntament que farà possible que l’1 d’octubre es pugui anar al col·legi electoral, alçar el vot i dipositar-lo dins una urna”. El manifest incidia en el fet que la llei del referèndum dona la paraula al poble i com el Tribunal Constitucional intenta “violentar la legalitat catalana suspenent la llei del referèndum”. L’acte, que va durar una vintena de minuts, es va cloure amb crits d’“independència” i “votarem!” per seguir amb una emotiva cantada d’Els segadors, amb la majoria dels manifestants amb el puny alçat.

Celrà ‘estripa’ el TC

La convocatòria d’ahir a la plaça del Vi de Girona s’afegia a les nombroses manifestacions a favor del referèndum de l’1 d’octubre que havien mobilitzat la ciutadania arreu del país. A les comarques gironines n’hi va haver a Banyoles i Celrà. A l’acte convocat a Celrà, l’alcalde de la població, el cupaire Dani Cornellà, va estripar la notificació del Tribunal Constitucional al crit de “votarem i guanyarem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia