Política

setge a l'1-O

desplegament policial

Forn assegura que els Mossos prioritzaran salvaguardar la “convivència ciutadana” l’1-O

El conseller d’Interior reitera que no s’aturarà la convocatòria de referèndum i que no es pot posar la policia al centre del debat

“És important complir la llei, però hi ha un bé superior: la convivència”. D’aquesta manera, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha assegurat aquest dijous al migdia que aquest proper cap de setmana els Mossos d’Esquadra prioritzaran “salvaguardar el bé superior de la convivència ciutadana” per sobre dels mandats de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Després de la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, ha reiterat que no s’aturarà la convocatòria de referèndum i que no es pot posar la policia al centre del debat. Dit això, ha admès que els mossos “tenen funcions de policia judicial” que comporta determinades obligacions, però que prioritzaran per sobre de tot la convivència ciutadana. “No obviem el que dicta una magistrada -les resolucions judicials-, però volem deixar clar que per a nosaltres és més important la salvaguarda de la convivència”, i ha insistit que la policia catalana actuarà amb criteris de proporcionalitat.

Forn ha explicat que la trobada ha servit per “refermar les competències i el paper dels Mossos en matèria de seguretat ciutadana i ordre públic, com marca la llei”. “Hem tingut la sensació que el govern espanyol oblida el paper que tenen els Mossos per llei, i hem mostrat el desacord per alguns mecanismes de coordinació que s’han volgut imposar per la fiscalia o altres instàncies”, ha començat dient. De fet, s’ha queixat que l’estat hagi desplegat uns 10.000 efectius policials extres a Catalunya. “Tenim suficients efectius per poder treballar i afrontar la jornada”, ha assegurat.

Forn ha participat en la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya convocada ahir pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Palau de Pedralbes de Barcelona, a la qual també han assistit, entre d’altres, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona