Política

procés sobiranista

Comptador de solidaritat amb els Jordis

El CDR del Solsonès instal·la un marcador al passeig Pare Claret que recorda els dies, hores, minuts i segons que fa que els presidents de l’ANC i Òmnium són a la presó

Es mantindrà fins que Sànchez i Cuixart recuperin la llibertat

Solsona no vol que ningú s’oblidi que el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, són a la presó. Per això el Comitè de Defensa de la República (CDR) del Solsonès ha instal·lat al passeig Pare Claret un comptador electrònic que recorda els dies, les hores, els minuts i els segons que fa que els Jordis estan privats de llibertat. A la pantalla també s’hi pot llegir el missatge “Llibertat Jordis!”.

Segons explica Adrià Rodríguez, un dels portaveus del CDR del Solsonès, la idea va sorgir de persones de l’ANC i d’Òmnium que també estan implicades amb el CDR, que va néixer per garantir que es pogués fer el referèndum de l’1 d’octubre. “El que volem és que la gent s’adoni que hi ha un estat repressor i que passen els dies i els Jordis segueixen a la presó. Hem de demanar la seva llibertat”, afirma.

El marcador electrònic es va instal·lar diumenge i està previst que estigui actiu fins que Sànchez i Cuixart surtin de la presó. Tot i això, la ubicació podria canviar. Segons avança Rodríguez, el CDR té previst presentar una instància a l’Ajuntament de Solsona per reclamar que aquest comptador s’instal·li a la Biblioteca Carles Morató de Solsona. L’objectiu és que la pantalla sigui més visible, sobretot perquè es veuria des de la plaça de l’Ajuntament, on normalment es fan les concentracions i les assemblees que fa el CDR.

Els presidents de l’ANC i Òmnium van ser empresonats el 16 d’octubre, acusats d’un delicte de sedició per haver encapçalat la protesta del 20 de setembre davant la conselleria d’Economia, on es protestava per les detencions de diversos càrrecs del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia