Decidim.cat anima 170 alcaldes a mobilitzar-se per les consultes

Entre els municipis que organitzaran una consulta sobre la independència de Catalunya el dia 28 de febrer i els que ho faran el 25 d'abril, s'arriba a prop de 170 localitats, segons va assegurar ahir la plataforma sobiranista Decidim.cat, que va fer una crida a la implicació dels alcaldes en els referèndums. Tot i que la coordinadora organitzadora parlava el cap de setmana passat de 56 municipis pel 28-F, finalment, si no se n'hi afegeixen a darrera hora, hi haurà 70 poblacions implicades; unes 282.000 persones que podran exercir el dret a decidir.

La segona onada de consultes estrenarà un sistema de votació electrònic, que funcionarà en un dels municipis participants, encara que no s'ha escollit en quin. Una de les portaveus de la plataforma, la diputada Laura Vilagrà, va explicar que el sistema «garantirà» que no es dupliquin vots i que el sufragi sigui anònim: «No es podrà vincular mai el nom amb el vot». La també alcaldessa de Santpedor considera que cal donar un paper més actiu a la figura dels alcaldes. Per aquest motiu, Decidim.cat enviarà una carta a tots els batlles perquè «incentivin la participació ciutadana».

Els últims municipis d'afegir-se a la llista del 28-F són l'Aleixar, Riudecanyes i Vilaplana (Baix Camp), l'Espunyola i la Pobla de Lillet (Berguedà), la Llacuna (Anoia), la Vall de Bianya (Garrotxa), Vila-rodona (Alt Camp), Llobera (Solsonès), Montgai (Noguera), Vilabertran (Alt Empordà), Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol (Ripollès) i Talamanca (Bages). En canvi, Teià n'ha caigut.

De la Garrotxa, doncs, només quedarà la capital, Olot, per sumar-se a la iniciativa –i té previst fer-ho a l'abril–, ja que la resta de municipis de la comarca ja van fer la consulta el 13-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.