Política

El PSC alerta contra l’ànim de “venjança” de Cs

Iceta només veu veritable l’aposta socialista per a la “reconciliació”

Concretarà en dos anys un pla per al país

Crida al vot útil del PSC en l’últim dia de campanya erigint-se com l’única força constitucionalista que ofereix una alternativa real per a Catalunya. El candidat dels socialistes, Miquel Iceta, així va presentar-se en un míting a Cornellà de Llobregat, bastió històric del partit, on va carregar contra l’immobilisme dels populars però també contra l’ànim de “venjança” que, al seu parer, mou Ciutadans. La formació taronja, amb qui les enquestes detecten transvasament de vot, va ser el blanc d’un Iceta que, amb to presidencialista, va intentar desmarcar-se dels d’Inés Arrimadas. Ho va fer insinuant que no són de fiar i advertint que quan utilitzen la paraula reconciliació té “to de revenja”. “Quan hi ha revenja no hi ha reconciliació. Quan hi ha falta de respecte no hi ha reconciliació. Quan es busca la derrota no hi ha reconciliació.” Iceta va contraposar el projecte de Cs amb el seu, que va assegurar que sí que busca que “no es divideixi el poble català”.

Com ha fet durant tota la campanya, el presidenciable socialista va donar el procés independentista per esgotat. També l’hi veu l’expresident del Parlament Europeu Josep Borrell. “El país està en el forat”, apuntava, i hi afegia: “S’ha d’evitar que l’odi ens enverini.”

La crida al vot útil i la promesa de “redreçar” la situació van ser una constant en l’última jornada de campanya. Al matí, al fòrum Primera Plana d’El Periódico, Iceta llançava el seu compromís d’assolir en dos anys “avenços substantius i concrets” en el pacte d’estat que vol per a Catalunya, un pacte fet no per acontentar els independentistes sinó per convèncer una majoria de catalans d’un projecte d’Espanya.

El líder del PSC alertava que no es podrà derrotar l’independentisme fins que no es demostri que la via del pacte i la negociació obté rendiments concrets en un termini raonable de temps.

LA FRASE

[parlant de Cs] I quan hi ha revenja i quan hi ha falta de respecte no hi ha reconciliació
Miquel Iceta
candidat del PSC a la generalitat

Campanya d’imatge presidencial

“El president serà independentista o seré jo”, afirmava Iceta en l’entrevista que li feia aquest diari. És molt difícil, però la fragmentació electoral i les perspectives positives que els donen les enquestes obren una porta. Si es repeteix la majoria independentista, aquesta triarà el president, defensa el candidat socialista. Però si no hi ha acord possible, Iceta creu que és l’alternativa més viable. Perquè totes les enquestes situen el PSC com la segona força no independentista. Pels socialistes, Inés Arrimadas (Ciutadans) no aconseguirà prou consens més enllà del constitucionalisme. En canvi, Iceta es veu com una opció d’emergència per evitar el bloqueig. El PSC ha plantejat la campanya amb la idea que Iceta pot ser president i que n’havia de donar imatge. Aquest cop ha ballat molt poc i ha explotat el discurs de les solucions, l’acord, la transversalitat i les propostes per sortir del xoc de blocs. Ha criticat l’independentisme però li ha llançat més gestos de complicitat que a Ciutadans o al PP avançant que els líders independentistes que puguin ser condemnats en un judici hauran de ser indultats perquè l’origen del conflicte és polític. Pedro Sánchez, que s’ha passat els dos caps de setmana a la campanya i fins i tot s’hi ha afegit entre setmana, s’ha presentat com la garantia de la interlocució d’Iceta amb Espanya. Ha estat Borrell, amb actes propis, qui ha fet de flagell independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells dels Maragall

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona