Política

judicialització del procés

Arxiven la denúncia contra cinc veïns per l’1-O

El jutge d’instrucció 3 de Cornellà, Antonio Baños, ha arxivat la denúncia per un delicte de desobediència oberta contra cinc veïns de Cornellà de Llobregat per haver enganxat cartells a favor del referèndum i la República setmanes abans de l’1-O, en considerar que aquests fets “no són constitutius de delicte”. La fiscal es va mostrar a favor de l’arxivament perquè la policia tampoc va aclarir “la procedència ni el finançament del material”.

Els veïns van ser identificats pels Mossos, per ordres de la fiscalia general de l’Estat, i la policia espanyola els va cridar a declarar, abans d’anar al jutjat. L’associació de juristes Drets, amb l’advocat Sergi Blázquez al capdavant, va representar “desinteressadament” dues de les persones denunciades, i va informar ahir d’aquest arxivament. Drets recorda que sempre va assegurar que “un particular no cometia cap delicte l’1-O” i que “l’acció de la policia i la fiscalia era per atemorir”.

D’altra banda, el magistrat del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, que porta les més de 200 denúncies contra agents de la policia espanyola per l’1-O, va acceptar ahir tres noves querelles, en aquest cas de l’escola Pau Claris, inclosa la de la dona magrejada i ferida als dits. El centre Irídia també representa dos ferits, a banda dels de l’escola Mediterrània, en què estan imputat els dos primers agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia