La plataforma l'Escala Decideix inicia una campanya per recollir vots anticipats

Més de 8.000 persones podran participar en la consulta

La plataforma L'Escala Decideix ha decidit recollir vots anticipats abans de la celebració de la consulta popular sobiranista prevista per al 28 de febrer que ve. En concret, iniciarà la campanya de recollida dilluns que ve, dia 22, i fins al dia 25, a l'antic hostal El Cargol (carrer del Port, número 39). Tot i que la campanya del vot anticipat no es donarà per iniciada fins llavors, la portaveu de la plataforma, Etna Estrems, ha explicat que a les parades informatives que s'estan fent ja s'ha recollit algun vot; en total una vintena.

Xerrades per sectors

De fet, la plataforma ja fa dies que organitza actes informatius per donar a conèixer la consulta i per fomentar la participació dels escalencs i escalenques en aquesta votació. En concret, s'estan fent xerrades destinades a diferents sectors de la població. Hi ha previstes trobades amb els jubilats, la comunitat islàmica i actes en diversos barris de la població alt-empordanesa. Pel que fa als joves, la plataforma destaca que s'instal·larà una parada a la porta de l'institut, l'IES Pedró, per fomentar el vot dels menors de divuit anys, que també poden participar en la consulta.

Debat, divendres

L'acte central de la campanya a l'Escala està previst per divendres, dia 19 de febrer. La plataforma ha organitzat un debat amb el títol Independència, sí; independència, no, que es farà a la sala d'actes de l'ajuntament i en què hi ha cinc ponents convidats. Seran l'exdiputada del PP Montserrat Nebrera i el regidor del PP a Figueres, Diego Borrego, defensant el «no» a la independència; i Titot, cantant de Brams i Mesclat, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i Narcís Oliveres, exconseller de Comerç de la Generalitat, defensant el «sí». El periodista Salvador Alsius serà el moderador.

A part, l'acte final de la campanya serà un míting curt el dia 27 en què s'emplaçarà tothom a assistir a l'acte que es farà a Verges per a tot l'Empordà, i que consisteix en un sopar popular i un concert de Brams. En total, segons dades de la plataforma extretes de l'INE, a l'Escala podran votar 8.500 persones. Durant el dia de la consulta popular, el dia 28, la plataforma organitzarà diversos actes. En concret, es farà una activitat cada hora, i hi haurà xocolatada, plantada de gegants, sardanes, el ball de la farandola, lectura de textos i actuacions musicals. Les votacions es faran al CER, al carrer Garbí número 6. Les urnes estaran obertes des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.