Mobilitzacions pels vint dies de sanció per al director que va penjar el retrat cap per avall de Font de Mora

La Conselleria d'Educació, que va suspendre de funcions el director de l'institut Las Norias de Montfort, José Luis Santiago, que va penjar el retrat cap per avall del conseller Alejandro Font de Mora en senyal de protesta, ha provocat la indignació en el sector educatiu.

La federació d'ensenyament de la UGT (FETE-UGT), que porta la seua defensa jurídica, ha anunciat que demanarà la suspensió cautelar de l'execució de la sanció, que la conselleria pretén executar des de hui.

FETE-UGT proposarà la comunitat educativa i especialment el professorat valencià la «paralització del sistema educatiu» per a mostrar la repulsa contra unes actituds «més pròpies d'èpoques passades».

El sindicat creu que l'expedient administratiu i la sanció representen un «atemptat contra la llibertat d'expressió».

Per la seua banda, la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, va acordar ahir iniciar «accions contundents» en tots els centres docents i en el carrer pel que considera una «acció molt greu contra tota la comunitat educativa». Hui mateix, estava previst que representants de la plataforma es concentraran a la porta de conselleria a les 10:30h amb cartells amb la imatge de Font de Mora cap per avall.

Igualment, els representants sindicals abandonaran la mesa sectorial convocada a les 10.00h després de traslladar la seua «més enèrgica protesta» als representants de l'administració.

El director de Monfort va rebre ahir la resolució de sanció de la conselleria mitjançant el director dels serveis territorials d'Alacant, Valero Antonio Alías. La resolució la signa el cap de àrea de Personal de la conselleria, Juan Martínez i responsabilitza Santiago d'incórrer una falta greu, contemplada en el reglament de Règim Disciplinari dels Funcionaris de l'Administració de l'Estat (Art. 7.1.e) del RD 33/1986 de 10 de gener), per «greu desconsideració als superiors».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per l'explosions

Barcelona