Política

Paluzie denuncia al Parlament britànic la “repressió de l’Estat”

La presidenta de l’ANC apel·la a la “solidaritat internacional”

Espera que es generi una “onada d’indignació arreu d’Europa” de cara al judici dels líders independentistes

La presidenta de l’Assemblea nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha subratllat aquest dijous al Parlament del Regne Unit la “importància” del judici als líders independentistes empresonats que se celebrarà a la tardor.

Paluzie ha intervingut aquest dijous davant l’intergrup sobre Catalunya de la cambra britànica, que reuneix membres de tots els grups polítics de la cambra britànica. Segons ha explicat, en dues sessions ha informat els diputats de l’intergrup sobre “l’estat de la repressió” i el fet que aquesta afecta també a “mestres, activistes o alcaldes” acusats d’haver contribuït a l’organització de l’1-O.

“He explicat que el judici del Suprem serà molt important i he parlat de la vulneració de drets i l’acusació de rebel·lió, un crim que té unes penes molt altes i requereix una violència que no s’ha donat”, ha indicat.

Preguntada per la resposta dels diputats, Paluzie ha assegurat que “la gent està molt xocada” i estan “absolutament indignats que líders polítics puguin estar en presó per haver organitzat un referèndum”. Ha recordat que alguns diputats van ser observadors internacionals durant l’1 d’octubre passat i “van viure de primera mà la violència de la policia” espanyola. “He notat molta sensibilitat”, ha remarcat.

Paluzie ha posat l’èmfasi en la “necessitat d’internacionalitzar” el procés judicial. “Ens agradaria veure la solidaritat de les opinions públiques internacionals”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha apuntat que es podrien organitzar “activitats” al voltant del judici a la tardor. De fet, dels comitès de solidaritat francesos ja ha sorgit la idea de convertir el judici “en un procés de Burgos”, de manera que generi “una onada d’indignació arreu d’Europa” com la del judici sumaríssim que va jutjar a finals del 1970 setze persones.

Segons ella, els comitès o els grups parlamentaris com el de Westminster “poden tenir un paper important” a l’hora “d’activar” l’opinió pública europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.