RIPOLLÈS / CERDANYA

Per sota del 30% de votants

La mitjana de participació al Ripollès (on només es feia la consulta a Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol) va ser del 27, 5%, el mateix índex registrat el 13 de desembre. A Sant Joan, la proporció de votants va ser del 29,8%, i a Campdevànol, del 25,1 %. Al primer municipi les paperetes a favor del «sí» es van situar en el 95,2 % i en el segon, en el 96,7 %. L'elevat percentatge a favor de la independència a Campdevànol (on hi ha una forta presència de població procedent de la resta de l'Estat espanyol) s'explicaria amb el fet que aquí s'ha accentuat la tendència a participar dels partidaris del «sí». Significativament, tant l'alcalde de Sant Joan com l'alcaldessa de Campdevànol –tots dos, socialistes– van anar a votar.

Alp

A l'únic municipi de la Cerdanya on es votava, Alp, va participar tan sols el 21,3 % de l'electorat. «Hem de tenir en compte que hi ha molta segona residència», van puntualitzar els organitzadors, que no van pas valorar negativament aquella dada. El 88,6 % van decantar-se pel «sí» i el 7,2 van dir «no».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.