Santa Coloma adjudicarà per tercera vegada el projecte del mercat del Fondo, esquitxat pel «cas Pretòria»

Tot i així, fonts municipals asseguren que les obres començaran d'aquí a 3 o 4 mesos

L'informe del gerent de l'Ajuntament insta la mesa de contractació a valorar de nou les propostes econòmiques de Vias y Construcciones SA i Copisa. Són dues de les empreses que es van presentar a concurs el mes de setembre passat per desenvolupar el projecte del mercat del Fondo i que van ser descartades en detriment de l'UTE formada per CRC Obras y Servicios i Grupo Ánfora, que més tard Garzón va vincular amb la trama del cas Pretòria a través de l'exregidor socialista d'Urbanisme de Sant Andreu de Llavaneres, Antoni Jiménez.

L'Ajuntament de Santa Coloma ha admès els recursos de les dues empreses, les propostes de les quals van ser rebutjades perquè no garantien l'execució de les obres. «Els tècnics que en el seu moment van valorar les propostes van entendre que les baixes que realitzaven eren temeràries i que podien generar problemes per desenvolupar l'obra», explica el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Esteve Serrano (PSC). Amb tot, l'Ajuntament haurà de valorar de nou les propostes d'aquestes dues empreses i de la resta, una trentena, que es van presentar al segon concurs, convocat fa sis mesos. Aquesta operació donarà al consistori la possibilitat de treure's de sobre l'UTE guanyadora, esquitxada per corrupció. De fet, l'adjudicatària del primer concurs, Edisan –que va abandonar el projecte del Fondo després de fer concurs de creditors–, també té connexió amb el cas Pretòria: l'exregidor socialista Luis García Sáez, Luigi, imputat pel cas, n'era accionista.

Accelerar el procés

La intenció de l'Ajuntament és accelerar el projecte del mercat, ara que també s'ha desbloquejat la subvenció del Ministeri de Cultura per fer-hi la biblioteca del barri. A finals d'aquest mes, es podria decidir de manera provisional i per tercera vegada l'empresa encarregada del projecte, i a l'abril, amb un període d'al·legacions al mig, de manera definitiva. Fonts municipals calculen que les obres del macroequipament del Fondo començaran abans de l'estiu, d'aquí a 3 o 4 mesos.

D'altra banda, ahir va prendre possessió del càrrec el nou interventor municipal, Aurelio Corella Colás, en substitució de Maite Carol. Des de fa 30 anys, Corella és funcionari d'administració local amb habilitació de caràcter estatal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Almenys setze morts en un atac israelià en una escola de l’ONU al centre de la Franja

barcelona
regne unit

Starmer inicia el canvi de rumb i diu que el pla Ruanda “està mort”

barcelona

L’Eurocambra esperarà al TJUE per decidir sobre l’escó de Comín

barcelona

Europa en Blau reivindica la tasca “imprescindible” de la UE

calonge
política

Illa insisteix: “Els ciutadans volen un govern del PSC, ERC i els comuns”

barcelona
orient mitjà

L’Iran gira de nou al reformisme

barcelona
política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres