Política

L’activista de Viladecans, sense visitar la mare

El jutge de l’Audiencia Nacional li ha denegat anar a veure-la a Sant Vicenç

El jutge Diego de Egea de l’Audiencia Nacional va deixar clar que no investiga la veïna de Viladecans Tamara Carrasco pel delicte de terrorisme —per haver participat en l’aixecada de barreres de peatges per Setmana Santa, com vol la fiscalia—, però per les estrictes mesures cautelars que li manté ho sembla. No pot sortir del seu municipi i només pot anar a Barcelona a treballar.

En una interlocutòria de divendres passat coneguda ahir, el magistrat del jutjat central d’instrucció 6 de Madrid assegura, davant la petició d’aclariment d’una resolució seva feta per la defensa, exercida pel penalista Benet Salellas, que és “meridià en la resolució i que només se li permet anar a visites mèdiques però no d’altres tipus com a casa de la seva mare”. La defensa de Carrasco havia demanat al jutge que ella pogués anar a visitar la seva mare perquè s’ha trencat una cama en un accident. La dona viu a Sant Vicenç dels Horts, a uns escassos vint quilòmetres d’on viu la filla. En saber-se la decisió, les xarxes socials es van solidaritzar amb Carrasco. “De vegades ens agradaria creure que hi ha un mur que separa la crueltat de la justícia. Prohibir a @TamaraVila83 visitar la seva mare, lesionada, no és un acte de justícia”, piulava el despatx del seu advocat.

Salellas també va demanar que la causa es derivi a un jutjat de Viladecans, ja que la sala penal de l’Audiencia Nacional va refusar que fos un cas de terrorisme. El jutge no ho accepta adduint proves pendents de practicar.

Investigats per l’acció al peatge al Vendrell, citats

Deu veïns de diversos municipis del gran Penedès investigats per suposadament haver fet aixecar les barreres del peatge de la C-32 al Vendrell l’1 d’abril van denunciar que els Mossos els van identificar “aleatòriament”. Vuit dels investigats, membres dels CDR (comitès de defensa de la República) van comparèixer ahir al jutjat d’instrucció 5 del Vendrell, que investiga si hi va haver algun delicte durant la protesta. Tots es van acollir al seu dret a no declarar. L’advocat de set dels acusats, Carles Perdiguero, va afirmar que “les identificacions són incorrectes perquè els investigats no eren allà i, en alguns casos, es van identificar vehicles sense saber qui eren els ocupants”, segons l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia