Política

Arxiven el cas contra un mosso que volia evitar una càrrega

La Guàrdia Civil i el jutge li atribuïen “resistència” per haver volgut evitar la violència a Sant Joan de Vilatorrada

El jutjat d’instrucció número 2 de Manresa ha arxivat la causa oberta contra un agent dels Mossos d’Esquadra investigat per desobediència durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre a Sant Joan de Vilatorrada. Segons el sindicat policial Sap-Fedpol, la jutgessa que instrueix el cas el va citar com a investigat, juntament amb un altre membre de la policia catalana, basant-se en un l’atestat de la Guàrdia Civil, que atribuïa als mossos “resistència greu” a l’actuació de la policia espanyola.

El sindicat Sap-Fedpol va celebrar la decisió judicial de descartar qualsevol indici de desobediència. Un portaveu del sindicat va assegurar a l’ACN que l’agent va ser “falsament acusat”, ja que “ni tan sols li va passar pel cap” de cometre un delicte per desobediència. L’agent és el cap de seguretat ciutadana del cos al Bages.

Les imatges difoses per les xarxes socials posaven de manifest que els dos agents intentaven convèncer els de la Guàrdia Civil que podrien comissar les urnes i que en cap cas s’hi van oposar, sinó més aviat van intentar dialogar. Els agents de la Guàrdia Civil els van apartar de la rampa d’accés a l’escola Joncadella.

El mateix comandament de la Guàrdia Civil va admetre, en la seva declaració davant del jutge, que l’agent no havia comès cap desobediència. Va negar l’informe policial inicial, fet pel qual el jutge ha acabat arxivant el cas. És al primer agent dels Mossos que se li arxiva, de les desenes que tenen causes obertes per mirar d’evitar les càrregues de les policies estatals.

LA XIFRA

4
mossos
de Sant Joan de Vilatorrada estan investigats. Els de la Joncadella i els que van actuar igual a la Querqus.

Separar les manifestacions del 29

Els Mossos d’Esquadra separaran “el màxim possible” les manifestacions de signe contrari que hi pugui haver el 29 de setembre en el cas que n’hi hagi. Així ho va explicar ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, que va subratllar que és el procediment habitual que se segueix en casos d’aquesta mena d’actes públics d’evident signe contrari o contraprogramats. L’explicació ve a tomb després que el sindicat policial Jusapol fes públic un comunicat en què manifestava la voluntat de fer un acte aquell dia a Barcelona per defensar la tasca de les forces policials estatals durant l’1 d’octubre. El cap de setmana del 19 i 30 de setembre està farcit d’actes de record del referèndum de fa un any. Cal recordar que diumenge passat es van viure escenes de tensió a la capital catalana per dues manifestacions a favor i en contra del model d’immersió lingüística i d’escola catalana. En tot cas, Buch va aclarir que no li constava cap sol·licitud de manifestació per al dia 29.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.