Política

Ferran Roquer

Alcalde de Borrassà

“Els tràmits burocràtics són massa llargs”

“Solucionar el problema de l’aigua amb nitrats és el més positiu del mandat”

“Ens calen serveis per a la gent que envelleix”

Roquer és des del 2003 alcalde de Borrassà, on CiU, amb set regidors, no té oposició. Des del gener d’aquest any és també diputat al Parlament per JxCat
Quin balanç fa del mandat que encara està en marxa?
El gran problema que teníem era el de l’aigua contaminada amb nitrats, i precisament la setmana passada l’Agència de Salut Pública de Catalunya ens va comunicar que l’aigua que tractàvem en la instal·lació que vam fer era aigua apta per al consum humà; per tant, hem solucionat el problema de l’aigua amb nitrats a Borrassà. Aquesta jo diria que és probablement la cosa més positiva que s’ha fet durant aquest mandat, per bé que és un tema que venia de temps enrere, però al final hem pogut tancar una de les dues solucions que esperem tenir.
Quina és l’altra?
L’altra serà connectar-se a la xarxa d’aigua del pantà de Boadella. Tenim el projecte redactat, el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua, tenim finançament de la Diputació de Girona i tenim recursos propis per poder cobrir la part que ens pertoca.
Quan es començarà a executar?
Tan bon punt estigui fet el pla especial que ha de permetre aquesta infraestructura hidràulica. Com que abasta dos municipis, requereix un pla especial.
De quins terminis parlem?
Estem esperant que la Generalitat ens doni el permís per poder-ho concretar. Actualment ho estem tramitant i els tràmits burocràtics són massa llargs. Val a dir que una reflexió que hauríem de fer com a país és si podem aguantar tramitacions tan llargues per assumptes urgents i necessaris.
I quins creu que són els reptes, a banda d’aquest?
Com a municipi ens hem dotat d’una bona escola, acabem de fer dues aules noves. Al final del mandat passat havíem inaugurat dues aules més, i tenim un entorn de l’escola de primera. Els nanos nostres van a l’institut a Vilafant. La gent de Borrassà treballa, és un poble ple d’activitat i la gent hi viu bé, amb serveis adequats per al tipus de municipi que som. Una de les mancances que trobem és oferir un servei més complet a les persones que envelleixen, que ho puguin fer adequadament i en el propi municipi. En aquest sentit, un dels dèficits que té Borrassà és disposar d’una mena d’instrument semblant a un centre de dia però amb una visió més àmplia que la dimensió assistencial d’un centre de dia. Un tipus de servei així fa falta implementar-lo, com a gran repte, a banda de la gestió pròpia del dia a dia, com ara que funcioni el clavegueram, la recollida d’escombraries...
Ha de compaginar la feina d’alcalde amb la de diputat. S’ha plantejat si es tornarà a presentar a l’alcaldia?
Aquest és un tema del qual encara se n’ha de parlar.
Com compagina els dos càrrecs?
La feina de diputat consta de diferents vessants: una és la dels plens, que són pocs; les comissions, i el treball en el territori, perquè per plantejar mesures que puguin anar a les comissions, mesures que puguin anar als plens, has de conèixer els problemes de la societat que t’envolta, i és en aquesta activitat en el propi ajuntament i en el territori en la qual s’emmarca després la feina d’alcalde. Jo crec que si alguna feina dona complementació a la de diputat és la d’alcalde, perquè els alcaldes toquem problemes petits que requereixen grans solucions, una de les quals és el que comentàvem dels problemes i tempos administratius d’aquest país, aquest n’és un exemple. A un ajuntament petit li costa molt fer els tràmits. Pensa que hem de fer un pla especial per passar un tub de l’aigua que no es veurà mai més, i només per això portem tres o quatre mesos fent tràmits i no sé quantes administracions hi han hagut de donar el vistiplau. Si el problema hauria de ser portar l’aigua i no el munt de tràmits administratius per portar l’aigua, carai!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.