Política

Tots per l’Empordà, marca per reunir llistes independents al Baix Empordà

Tots per Sant Feliu, Tots per la Bisbal, L’EST i dos alcaldes d’Unió al Baix Empordà, Jaume Fontdevila i Gràcia Serrats, s’alien en un projecte ampliable a altres municipis, per sumar vots comarcals i a la Diputació

Dues formacions independents consolidades a la comarca, Tots per Sant Feliu –a l’alcaldia guixolenca– i L’Estartit Som Tots (L’EST) –que controla l’EMD del nucli torroellenc a més de participar en l’executiu municipal–, s’han aliat amb un altre partit registrat al novembre –Tots per la Bisbal– i dos dels alcaldes de CiU que representaven l’extinta Unió Democràtica, Jaume Fontdevila –Gualta– i Gràcia Serrats –Ultramort–. La suma de tots cinc forma la nova marca Tots per l’Empordà, que es podria ampliar en les pròximes setmanes amb llistes en altres poblacions del Baix Empordà.

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, que presidirà la nova formació, destacava que s’han emmirallat en el projecte d’Independents per la Selva, com a paraigua per a candidatures que actuen exclusivament en un municipi, però per “treballar plegats” i aprofitar vots que fins ara es perdien en el repartiment d’escons al Consell Comarcal –TSF en té un, però al juny podrien créixer amb la iniciativa– o fins i tot a la Diputació –ISelva va assolir-hi representació el 2015–. La marca pot fer aflorar nous grups independents que fins ara no feien el pas de constituir un partit, o el feixuc procés quadriennal de recollir signatures per a les agrupacions d’electors.

Begur, Platja d’Aro i Palafrugell, altres opcions

D’inici són només cinc llistes, que concorreran en coalició o, en els casos de Gualta i Ultramort, directament com a Tots per l’Empordà. Però no descarten arribar a la desena. De fet, en la presentació d’ahir al migdia, a Sant Feliu, hi eren presents l’edil de Begur, Marià Renart –el 2015 va assolir tres regidors amb el Bloc Municipal–, i dirigents del nou partit SOM de Castell-Platja d’Aro i de la llista que explora presentar l’industrial surer Joan Vigas a Palafrugell. I les converses continuen obertes fins al febrer. La marca també assessorarà cada grup per organitzar la campanya, o arribat el cas de la gestió, en l’assessorament jurídic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona