L’Olot de l’any 2030 que imagina l’alcaldable d’ERC
Anna Barnadas presenta en forma de reptes les línies mestres de la ciutat que vol per al futur
L’ecologia i la sostenibilitat són l’eix que les vertebra totes
La sostenibilitat, l’ecologia i la millora del medi ambient és el segell de la idea de ciutat amb què l’alcaldable d’ERC a Olot, Anna Barnadas, vol que els votants li facin confiança. Són, doncs, el segell del seu projecte de l’Olot del 2030 i, per què no, del 2050, segons va afirmar ahir ella mateixa en un acte celebrat als cines Olot.
Barnadas ho va exemplificar amb propostes tan concretes com ara la de recuperar l’ús públic del volcà la Garrinada i la variant nord per racionalitzar el trànsit interior, i amb d’altres de més genèriques, com ara una aposta clara cap a la transició i la sobirania energètiques, la implantació d’un model de mobilitat del segle XXI i la coresponsabilitat amb el Parc Natural de la Garrotxa en la gestió i conservació del patrimoni natural. La filosofia del verd, però, és transversal, segons va subratllar. Per això, va proposar també aconseguir un major repartiment de la riquesa, mobilitzar el parc d’habitatges del nucli antic, ajudar els botiguers d’Olot amb una xarxa logística per fer front a la competència d’Amazon i, entre altres coses que en les pròximes setmanes anirà concretant, reforçar la singularitat d’Olot, precisament en l’àmbit de la sostenibilitat, com a “ciutat de la República”.
Barnadas va emfatitzar la transversalitat del seu projecte demanant que presentés l’acte al seu amic Joan Cañada, exregidor de CiU a Olot i membre destacat d’Unió. Per deixar clara la seva aposta pels valors republicans, va subratllar que els seus referents són Dolors Bassa, Carme Forcadell i Marta Rovira i va revelar que, en una visita a la presó, Oriol Junqueras li va demanar que guanyés l’alcaldia, després de demanar-li què podia fer per ell.