Política

Artadi confirma el salt a Barcelona

Munté serà la número 3 de la candidatura de Forn

Meritxell Budó, a disposició de Torra i Turull per substituir la consellera

Elsa Artadi farà tàndem amb Quim Forn en la candidatura de Junts per Catalunya a Barcelona. Neus Munté, que va guanyar les primàries del PDeCAT per ser candidata, hi figurarà com a número 3. La consellera de la Presidència i portaveu del govern va oficialitzar ahir el seu salt a l’altra banda de la plaça Sant Jaume després que el seu nom sortís a la llum fa unes setmanes com a possible alcaldable de facto de l’espai postconvergent, ja que Forn és a la presó mentre el jutja el Tribunal Suprem.

Tant Artadi com la consellera de Cultura, Laura Borràs, deixaran el govern, però no s’espera que el traspàs tingui lloc aquesta setmana. De fet, l’encara portaveu de l’executiu va parlar d’“unes setmanes” per efectuar els relleus, amb la voluntat que reforcin el govern. La decisió correspondrà a Torra, però la prendrà “en col·laboració” amb el president Carles Puigdemont i amb els dos consellers legítims, Jordi Turull i Lluís Puig. En qualsevol cas, el nom de Meritxell Budó fa dies que circula com a substituta d’Artadi a la Presidència. L’alcaldessa de la Garriga i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona es posa a disposició de Torra i Turull, segons explicava ahir a l’ACN. És exmilitant de CDC i va anar a les llistes de JxCat el 21-D com a número 32 a Barcelona. Això no vol dir, però, que es converteixi també en portaveu del govern com és ara Artadi. El relleu de Borràs estaria més verd, atès que l’acord per concórrer de número 2 per Barcelona al Congrés és més recent. “Ens agafarem uns dies per fer el traspàs ben fet i perquè afavoreixi i ajudi de la millor manera possible el govern de la Generalitat”, va assenyalar Artadi.

L’única peça que encara no ha encaixat és la de Ferran Mascarell. El portaveu de la Crida Nacional per la República va anunciar al desembre una candidatura pel seu compte a l’alcaldia de Barcelona, però de moment no s’ha concretat si acceptarà anar de número 4 de JxCat, darrere de Forn, Artadi i Munté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia