Política

XAVIER FONT

Candidat i cap de llista de Compromís per la Bisbal - Junts per Catalunya, a la Bisbal d'Empordà

“Ens cal millorar la gestió del dia a dia”

“Aquest mandat ha estat de voler fer moltes coses, però no s’ha fet gaire res”

“Cal donar visibilitat a la nostra població”

Xavier Font va néixer a Bellcaire d’Empordà el 1963 i va viure a Torroella. Des de fa més de dues dècades viu a la Bisbal. Està casat i treballa en una empresa d’arts gràfiques.

Xavier Font és un veterà. Format a les files de la desapareguda CDC, ha picat pedra molts anys. En el darrer mandat, i fruit d’una moció de censura, va governar amb el PSC, i va assolir la cartera de Serveis Socials. Amb Compromís per la Bisbal aquests quatre anys ha continuat, des de l’oposició, treballant per la Bisbal.

Com definiria aquest mandat?
Ha estat un mandat una mica estrany. El podríem definir com un mandat de voler fer moltes coses, però la veritat és que no s’ha fet gaire res. És veritat que s’han fet obres importants, com ara adequar la biblioteca Lluïsa Duran, amb la problemàtica que hi ha de fons de l’edifici per estrenar, i s’ha remodelat l’ajuntament vell, però res més. Aquesta és la sensació que tenen molts bisbalencs i bisbalenques, el de moltes paraules i no gaire res.
On seria el problema, doncs?
En el dia a dia. La Bisbal ha quedat molt frenada i això és el que s’ha ressentit més de tot plegat. I això ho hem de solucionar. El dia a dia s’ha de portar molt bé en totes i cadascuna de les àrees. No estem parlant de la via pública, és un tema transversal. És veritat que hem tingut molt de soroll a l’àrea de Recaptació. A més, hem tingut aquest mandat temes puntals, com ara l’escàndol de la zona blava, en què s’investiga com va desaparèixer la recaptació d’un període, que no han estat precisament agradables.
Aquest escenari que vostè planteja, i des del seu punt de vista, seria difícil de revertir?
Més que ser difícil portarà molta i molta feina. Nosaltres sempre ho hem defensat: els treballadors de l’Ajuntament han de tenir més recursos i més facilitats perquè puguin desenvolupar la seva feina. I qui en sortirà més beneficiat? Doncs la població, la Bisbal. Hi haurà més bona recaptació, els temes es portaran al dia, no com ara, perquè la manera de treballar serà diferent. Per exemple, la gestió de la documentació ha de ser més senzilla.
És això el que l’ha portat a tornar-se presentar per Compromís per la Bisbal, ara amb Junts per Catalunya?
Sí, Compromís per la Bisbal ja va néixer amb la voluntat de servir la gent i defensar les idees que vàrem recollir en el programa. I seguim allà mateix reclamant tres o quatre temes que, per nosaltres, són cabdals.
Quins són aquests punts?
Cal desenvolupar el pavelló d’esports i per això cal fer un estudi de les seves possibilitats. El nostre compromís és treballar per la zona esportiva. Cal potenciar el sector del barri del Convent amb un centre cívic. No estem parlant de fer un edifici, però sí que hi ha espais que es podrien aprofitar gestionats per l’Ajuntament, com ara a través de botigues que han quedat buides, i el tercer punt, el dia a dia.
Tornem al dia a dia...
Sí, per nosaltres és un tema cabdal. La via pública o el servei de recollida de deixalles, en què, finalment, es tirarà endavant la recollida porta a porta arran d’un consens entre totes les forces amb representació al consistori, i que ja disposa d’una partida en el pressupost per al 2019. Volem que la gent de la Bisbal disfruti de la població, de tots els avantatges, i també, i això és important, que es beneficiï dels seus serveis.
La Bisbal, capital de nom o capital de fet?
Cal fer molta més promoció de la que es fa. Tenim el Terracotta Museu, que és un equipament fantàstic, i que per nosaltres ha de ser la punta de llança per promocionar la població. Hem tingut l’oportunitat d’anar a moltes inauguracions i el comentari que sents és el mateix: “El Terracotta Museu és únic.” Doncs en això hem de treballar. Una cosa que és única cal que tingui més potència. No hem d’oblidar que som la capital de la comarca i ho hem de fer notar. Vàrem perdre els Bombers, l’hospital comarcal és a Palamós i, fins i tot, hi va haver el debat que es traslladessin els jutjats. Però som la capital i aquest és un tema que s’ha de treballar perquè ens n’hem de sentir orgullosos. Cal donar molta més visibilitat a la nostra població, sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona