Política

La fiscalia es querella ara contra Lluís Sais per l’1-O

L’alcalde bisbalenc rep la comunicació després que s’hagin arxivat tres causes similars

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va rebre ahir al migdia la comunicació que la fiscalia provincial tramet escrit de querella, al jutjat d’instrucció del municipi, “pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació” arran de l’adhesió del consistori a la jornada del referèndum de l’1-O. Sais va admetre la “sorpresa” de la notificació hores després que es conegués l’arxivament, per part de la mateixa fiscalia, de les causes contra els alcaldes d’Olot, Palafrugell i Santa Coloma per fets similars. Però, tot i sostenir que té la “consciència molt tranquil·la”, avançava que no disposa de més dades i haurà d’esperar, en tot cas, que el jutjatl’admeti a tràmit. L’alcalde va recordar que va signar el decret de suport abans que el Constitucional es pronunciés contra el referèndum i que va consignar en un dipòsit els diners perquè els tècnics del consistori van xifrar el cost d’obrir espais municipals.

L’advocat de Sais, Joan Cañada, va coincidir en la diagnosi. També defensava l’alcalde olotí, Josep Maria Corominas, amb la causa arxivada, i va aventurar que tot plegat pot respondre a una estratègia de “no fer-ne causa política general i dispersar-la entre diferents jutjats”. Malgrat això, argumenta que l’arxivament dels altres procediments els pot ajudar en la defensa.

Acte de suport, avui
Davant la notícia adversa, que el mateix Sais va avançar ahir a les xarxes socials, l’alcalde va rebre desenes de mostres d’ànims de veïns i amics. En paral·lel, s’ha convocat un acte de suport aquest vespre (20 h) davant el consistori com a protesta pel moviment de la fiscalia contra l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia