Política

ERC tempteja a Riudellots el segon tinent d’alcalde de CiU, que acaba de plegar

Lluís Barnés deixa l’equip de govern per motius personals i es planteja ser el cap de llista dels republicans

Ha treballat amb Montserrat Roura des del 2011

Lluís Barnés ha deixat de ser regidor de l’equip de govern de Riudellots de la Selva, de CiU, i valora la possibilitat d’encapçalar la llista d’ERC a les municipals del 26 de maig. Barnés, que era el segon tinent d’alcalde, va plegar en el ple municipal extraordinari de divendres i ha mantingut contactes amb dirigents de l’assemblea local d’ERC.

Barnés era el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament i responsable de promoció econòmica, transparència i salut, entre altres àrees, i conseller comarcal de la Selva des del setembre del 2016. És membre de l’ANC de Riudellots i economista. Havia fet de regidor vuit anys des del 2011 i havia treballat al costat de l’alcaldessa, Montserrat Roura, que és en el càrrec des del 2003 i que d’aquí a dos mesos aspira a la reelecció amb Junts per Riudellots.

Postgrau en innovació

En aquest mandat, Barnés ha estat el principal impulsor del postgrau en innovació alimentària que es fa al centre de recerca Foodlab a Riudellots. La formació forma part de l’oferta de la UdG i compta amb la col·laboració d’empreses del sector.

A Riudellots, CiU governa amb majoria absoluta (7 regidors d’11). ERC és a l’oposició (4 edils) i Paula Tubert n’és la portaveu. Fonts de la direcció comarcal d’ERC han confirmat les converses amb Barnés i que aspiren a presentar alcaldable en la majoria dels pobles de la Selva.

LA DATA

15.03.19
Va ser
el dia que va plegar Lluís Barnés de regidor. Va renunciar al càrrec per motius personals.

LA XIFRA

8
anys
ha estat regidor Barnés. Va ser el número 3 de CiU el 2015 i havia estat el número 5 el 2011.

L’alcaldessa assumeix les àrees de Barnés

Segons informa l’Ajuntament de Riudellots, en el ple de divendres l’alcaldessa, Montserrat Roura, va agrair la dedicació a Barnés. El regidor dimissionari explica que també va voler destacar la col·laboració amb la resta del grup de treball municipal, l’oposició i, sobretot, els empleats municipals. Amb la renúncia de Barnés, l’alcaldessa assumirà les competències que fins ara tenia delegades l’edil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia