Política

Alamany renuncia al seu escó al Parlament

L’exportaveu dels comuns al Parlament considera que “no té sentit” treballar per redreçar el rumb de Catalunya en Comú Podem

Amb la seva renúncia i la de Nuet, CatECP recupera els 8 escons

La diputada no adscrita Elisenda Alamany deixarà el seu escó del Parlament aquest divendres. Amb la seva renúncia i la de Joan Josep Nuet, el grup de CatECP recupera els 8 diputats.

L’exportaveu dels comuns ha pres aquesta decisió després d’haver tancat un acord per anar de número dos a la llista d’ERC a Barcelona a les properes eleccions municipals.

En un comunicat, Alamany ha lamentat que treballar per redreçar el rumb de Catalunya en Comú ha deixat de “tenir sentit” i el més “coherent” és renunciar a l’acta. Per això, ha apostat per renovar l’agenda de polítiques públiques des d’una visió “progressista” i “desacomplexadament” sobiranista.

En el mateix comunicat, Alamany ha recordat que divendres de la setmana passada van presentar l’acord de coalició entre ERC i Nova per l’Ajuntament de Barcelona i que a través de la plataforma Sobiranistes acompanyen les candidatures representatives del sobiranisme progressista.

En la nova etapa que inicia vol centrar-se exclusivament en “mirar endavant” amb les forces renovades per construir políticament “horitzons de futur i d’il·lusió que tant vam trobar a faltar tota una generació òrfena de respostes a nivell institucional”.

Després d’abandonar a mitjans de febrer el grup parlamentari de CatECP, Alamany va passar a ser diputada no adscrita. Joan Josep Nuet també va anunciar la setmana passada que deixava l’acta de diputat per formar part de la llista d’ERC a les eleccions espanyoles del 28-A.

Amb les dues renuncies el grup parlamentari de CatECP recupera els vuit diputats que va aconseguir a les eleccions al Parlament del 21-D. El vigatà Marc Parés substituirà Nuet com a diputat i Conchi Abellán podria asseure’s a l’escó que fins ara ocupava Alamany en ser la següent de la candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona