Política

MAITE BRAVO

ALCALDABLE DE LA BISBAL EN COMÚ PODEM

“Hem de tornar a ser capital de comarca”

“Hem recuperat protagonisme en el camp social”

“Volem que els veïns participin en la definició de model de ciutat”

Té 54 anys i va néixer a Veneçuela. Fa tretze anys que viu a la Bisbal. És llicenciada en filologia hispànica i treballa de professora. Abans de ser regidora, havia treballat de voluntària a la PAH.

Va entrar per primer cop al consistori el 2013 com a regidora a l’oposició. Actualment, és tercera tinenta d’alcalde de l’equip de govern de la Bisbal, integrat per ERC –amb majoria de regidors–, la CUP i la formació que representa, ICV-EUiA, de la qual és l’única regidora. Es presenta a les municipals com a alcaldable per La Bisbal en Comú Podem.

Què destacaria de la seva participació en l’equip de govern?
Tinc delegades les competències de serveis socials, habitatge, solidaritat i immigració. Al voltant d’aquestes competències hem creat una nova àrea, d’Acció Social i Ciutadania, amb estructura tècnica i administrativa. Aquestes competències estaven delegades al Consell Comarcal, que en feia una gestió molt assistencial. Amb la creació d’aquesta àrea, s’ha recuperat protagonisme en el camp social, i més en aquests quatre anys, que han estat especialment punyents per la crisi. Crec que aquest ha estat el gran fruit del treball de quatre anys des de la meva regidoria.
Com valora l’experiència d’estar al govern?
Abans de ser regidora, treballava de voluntària a la PAH. I em considero més una activista que no pas política. Ser regidora ha estat una oportunitat de treballar com a activista des de dintre de l’administració. I veure que es poden aconseguir canvis importants per a la ciutat. Per exemple, ara hi ha una àrea a l’Ajuntament que té com a objectiu treballar per la igualtat d’oportunitats, el dret a l’habitatge, els drets ciutadans i per una convivència sana en el marc de la diversitat.
Com valora aquest mandat?
En l’anterior mandat va haver-hi tres alcaldes diferents. I això va desestabilitzar molt l’acció de govern. Un dels gran objectius de formar part d’aquest govern era donar-li estabilitat durant quatre anys. En aquest mandat hem cooperat i hem donat estabilitat a un govern amb què s’han aconseguit coses molt interessants.
I amb quin objectiu es presenta?
L’objectiu primordial és continuar treballant per la Bisbal. En aquests quatre anys s’ha picat molta pedra. I volem seguir treballant perquè les polítiques a curt termini que hem aconseguit desenvolupar es converteixen en accions a mitjà termini.
A quines accions es refereix?
L’objectiu amb què ens presentem és escoltar i obeir el mandat del poble, i apostem per una gestió ètica, responsable i transparent. Les nostres propostes no tenen a veure únicament amb l’àrea d’Acció Social i Ciutadania, sinó també, per exemple, amb els espais urbans. Volem que siguin accessibles i connectats amb el medi natural. També estem a favor de la participació ciutadana. Ens agradaria anar una mica més enllà dels pressupostos participatius, ja que de vegades les propostes estan molt limitades. Voldríem que els veïns participessin en la definició del model de ciutat, del destí col·lectiu de la Bisbal com a poble. Hem de treballar amb molta perspectiva de futur i amb mires molt àmplies perquè estem en un moment crític per la crisi econòmica i ambiental.
S’ha referit en diverses ocasions a la crisi. Quines propostes fa en matèria econòmica?
Apostem per la innovació. La Bisbal és una ciutat de serveis, però una ciutat de serveis no és productiva. Proposem mesures per revitalitzar el teixit del sectors primari i secundari. Creiem que la ciutat ha de recuperar el paper de capital de comarca i oferir serveis, per exemple, de salut mental i per a la gent gran.
Com veuria la possibilitat de reeditar el pacte de govern?
Hem d’esperar que el poble de la Bisbal torni a parlar, i una vegada es pronunciï, i en la mesura que puguem, tornarem a declarar-nos en disposició per treballar per la Bisbal.
Com és la candidatura amb què es presenta?
Confluïm en igualtat de nombre de candidats, en Comú i Podem. El tret que ens caracteritza a tots els membres és l’activisme social i cívic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.