MÍRIAM FABREGÀ, PERE GÜIXENS I MONTSE ESTAFANELL

PORTAVEUS DE LA PLATAFORMA SANT ISCLE DECIDEIX

«Això ja no hi ha qui ho pari»

Pre­gunto per un por­ta­veu de la pla­ta­forma i me'n sur­ten tres.

–(M.F.) «Som un grup assem­ble­ari for­mat per gent que prové de la xarxa social del muni­cipi i ens repar­tim la feina en funció de les capa­ci­tats de cadascú, però les deci­si­ons les pre­nem con­jun­ta­ment. A la pri­mera reunió ja va que­dar clar que la millor manera de fun­ci­o­nar era aquesta.»
–La millor o l'única sent un poble petit com Sant Iscle?
–(M.E) «No ens vam plan­te­jar que fos una altra. A més, hem acon­se­guit el suport dels tres par­tits amb repre­sen­tació muni­ci­pal. I quan par­lem de suport també ho fem en el sen­tit econòmic.»
–Del PSC també?
–(M.E.) «També. I no ens va sor­pren­dre gens, perquè a Sant Iscle ens conei­xem tots i sabíem que comp­taríem amb el suport, com a mínim, de l'exal­calde Edu­ard Turon.»
–(P.G.) «Par­lem d'un exer­cici democràtic i qui se n'hagués man­tin­gut al marge hagués que­dat molt retra­tat.»
–Esta­ran satis­fets amb el paper dels grups polítics, doncs.
–(P.G.) «Crec que s'hi podrien haver impli­cat més, tot i que votar a favor de la moció i fer apor­ta­ci­ons és d'agrair.»
–(M.E.) «Podien haver posat pals a les rodes i ha estat tot al con­trari. No ens va cal­dre anar a convèncer ningú.»
–Però en tot cas es defensa que es tracta d'un movi­ment apolític.
–(M.F.) «De totes, totes, encara que la gent que en forma part està clara­ment a favor del sí. Nosal­tres allò que bus­quem és la lli­ber­tat d'expressió, de par­ti­ci­pació, del dret a deci­dir el futur de Cata­lu­nya.»
–Cre­uen que els veïns de Sant Iscle han cap­tat el mis­satge pel pro­per diu­menge?
–(M.F.) «Sem­pre podríem haver fet més, perquè el nucli del poble és petit, però hi ha força zones urba­nes allu­nya­des. Però hem orga­nit­zat acti­vi­tats que han tin­gut bona res­posta.»
–El 25 d'abril és la millor data?
–(M.E.) «Hagués estat millor aglu­ti­nar totes les con­sul­tes un únic dia, perquè el ressò mediàtic hagués estat molt més gran. En aquest cas, Arenys de Munt ens va obrir les por­tes.»
–Són crítics amb la incidència dels referèndums en els mit­jans de comu­ni­cació?
–(P.G.) «En l'àmbit de l'Estat ens qua­li­fi­quen d'anècdota i en el català sem­bla que no exis­tim. Afor­tu­na­da­ment, a Europa el nos­tre movi­ment ha arri­bat i se'n parla. Per això estem tan con­vençuts que això ja no ho atura ningú.»
–Però sem­bla que la ciu­ta­da­nia està molt des­en­can­tada de la política.
–(P.G.) «De la política que fan els polítics. Perquè quan ha cal­gut que fos­sin els matei­xos ciu­ta­dans els que mogues­sin les mas­ses s'ha vist que encara que­dava molt a dir. L'empre­nya­ment gene­ral fa reac­ci­o­nar.»
–(M.E.) «No és gens fàcil treure'ns de sobre l'apa­tia en què vivim, però la gent es mourà segur.»
–A la gent del «sí» no cal dir-los que vagin a votar. I a la gent del «no»?
–(M.F.) «A tots ells els diem que vin­guin a votar, perquè no és tan impor­tant triar una opció com demos­trar que volem tenir la capa­ci­tat de deci­dir com a país que som.»
–I el resul­tat?
–(P.G.) «Posats a dema­nar, arri­bar al 40% ens faria molt feliços.»
–I després, a ple­gar i cap a casa?
–(Tots tres) «De cap manera! Després caldrà seguir tre­ba­llant per pre­pa­rar el referèndum vin­cu­lant a tot Cata­lu­nya.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.