Cinc advocats de renom a la junta electoral de Girona

La plataforma Girona Decideix va presentar ahir al vespre la junta electoral de la consulta sobiranista de diumenge que servirà per garantir el rigor jurídic i la transparència al llarg de tota la jornada del referèndum, així com en el recompte i l'emissió de resultats posterior. Els integrants de la junta electoral són cinc advocats de renom de la ciutat: Benet Salellas, Marian Ribas, Manel Mir, Carles Monguilod i Carles Mascort. Precisament, Mascort exercirà de president a la junta electoral i en la presentació d'ahir va avançar la voluntat de «vetllar perquè els resultats siguin contrastables amb la realitat i garantir la transparència dels vots».

Com ja han explicat fonts de Girona Decideix, per votar caldrà el DNI on s'indiqui que el domicili és Girona o bé el certificat d'empadronament si hi figura l'adreça de Girona. S'apuntarà el número de DNI en un programa informàtic per garantir que no es vota dues vegades. Els immigrants hauran d'aportar el NIE i en aquest cas s'agafarà el número de la targeta sanitària. Mascort va anunciar també que s'espera que cap a les nou del vespre ja es puguin presentar els resultats de la jornada. Durant el 25-A es preveu fer compareixences per explicar la participació a la 1 del migdia, a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre.

Votació per als cecs

Girona Decideix també ha creat un sistema per garantir el vot «secret i autònom de les persones cegues». El sistema és simple: un sobre contindrà dos sobres, a l'exterior dels quals hi haurà escrit en braille «sí» o «no». El ciutadà escollirà l'opció que prefereixi i n'extraurà la butlleta i la introduirà dins d'un sobre de votació convencional, un fet que garanteix el vot sense que se sàpiga que el votant és una persona cega i sense la intervenció d'una segona persona.

Per la seva banda, Ciutadans demanarà a la subdelegació que no permeti l'ús de locals públics per a la consulta i també que la Sindicatura de Comptes investigui si algun consistori ha finançat el referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.