Política

Només 75 vots separen el PP de la desaparició a l’Ajuntament de Barcelona

El recompte definitiu determinarà si els populars mantenen la representació al consistori

Si Josep Bou i Óscar Ramírez queden fora, ERC i PSC guanyaran un regidor cadascun

El recompte definitiu de les eleccions municipals determinarà si el PP manté els dos regidors que va obtenir a l’Ajuntament de Barcelona o si els acaba perdent en no superar el llindar del 5% de vots que requereix la llei per obtenir representació.

Segons l’escrutini realitzat diumenge a la nit, la candidatura liderada per Josep Bou va aconseguir 37.745 vots, una xifra que suposa el 5,01%, però si en el recompte oficial d’aquest dimecres se li invaliden 75 paperetes, no arribarà a aquest percentatge i tant Bou com el seu número dos, Óscar Ramírez, perdran la seva cadira. En cas que això passi, qui augmentarà la seva representació serà ERC, que passarà de deu a onze regidors, i el PSC, que creixerà de vuit a nou.

Fonts populars han assegurat a l’ACN que són optimistes perquè han detectat que les actes d’algunes meses registren un nombre de vots molt inferior als que esperaven, per la qual cosa confien sumar-ne més al recompte final i que no perilli el seu lloc al consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.