L'organització del 25-A aprofita Sant Jordi per recollir vots anticipats

La tercera onada de consultes mou 32.000 voluntaris a 212 municipis

El 25-A mou 32.000 voluntaris repartits per 212 municipis. El primer que consultarà la població serà Esparreguera, demà, ja que diumenge es representa la Passió, a què es destinen tots els recursos materials i humans. Mai fins ara s'havien convocat tants municipis alhora ni tants habitants: 1,3 milions. La presència de ciutats mitjanes i grans com Lleida, Reus, Girona, Manresa o Granollers ha fet espavilar els organitzadors, amb el repte de no punxar en participació. Per aquest motiu, fa setmanes que es recullen vots anticipats arreu del país. S'espera que la diada de Sant Jordi actuï de revulsiu i contribueixi a augmentar el nombre de votants, amb la instal·lació d'urnes acompanyant les parades de llibres i roses. Una cinquantena d'observadors internacionals vetllaran pel bon funcionament de la iniciativa, que disposa del suport de la major part dels ajuntaments, que han cedit espais municipals.

D'altra banda, el secretari de Joventut del govern, Eugeni Villalbí, es va reunir ahir amb portaveus de la plataforma Jove Decideix per incentivar el vot del col·lectiu juvenil, especialment del segment de 16 a 18 anys.

Benach i dos consellers voten diumenge

El president del Parlament, Ernest Benach, exercirà el dret a decidir diumenge a Reus, municipi on està empadronat. També ho faran dos consellers d'Esquerra, que seguiran Carme Capdevila, la primera membre del govern que va votar, el 13 de desembre passat a Sant Hilari Sacalm. Es tracta del titular de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que acudirà a les urnes de la Seu d'Urgell, on va ser alcalde; i el conseller d'Innovació Universitats i Empresa, Josep Huguet, que ho farà a la capital del Bages, Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.