Política

MIQUEL BELL-LLOCH

ALCALDE DE CALONGE I SANT ANTONI (ERC)

“Volem que el castell sigui viu”

“He contactat amb professionals per redefinir el castell perquè serveixi per promocionar Calonge

“Volem apostar per la gent”

Parlar clar
Segurament per la seva mentalitat d’empresari, Miquel Bell-lloch vol parlar clar i analitzar l’impacte que tenen les seves iniciatives. Per aquest emprenedor, que dirigeix amb la seva dona un restaurant a Sant Antoni, el seu projecte polític i social implicarà en part redefinir, reconduir o deixar de banda temes que han estat una prioritat per a altres governs.

Miquel Bell-lloch (ERC), com a cap de la llista més votada, va assolir l’alcaldia amb un acord de govern amb Avancem i la nova formació Republicans de Calonge i Sant Antoni, amb el suport de la CUP, tancant un cicle de 16 anys de govern convergent encapçalat per Jordi Soler (JxCat).

Quines prioritats s’ha marcat?
Les prioritats són molt senzilles. La primera és veure, i ja com a govern, com es gestiona l’Ajuntament i com ens hi podem emmotllar. Com ja hem explicat al personal municipal, nosaltres no venim a girar l’Ajuntament; al contrari, venim a canviar-lo a la nostra manera de fer. Però, per fer això, primer ens cal veure com funciona. Estant a l’oposició moltes coses del dia a dia no les veus. Ara, en els primers dies, ens situem i veiem com es treballa i quines són les inèrcies entre les àrees.
Quins són els principals eixos que s’ha proposat tirar endavant l’equip de govern, d’ERC, Avancem i Republicans de Calonge i Sant Antoni?
Ensenyament, cultura i la gent. Aquest són els nostres eixos. Res de diferent del que vaig dir en campanya. No hi ha res més. No estem parlant només d’apostar pels temes socials, perquè, i per ser clar, la cultura la volem fer servir també com a gran eina de promoció econòmica i turística. Del que es tracta és de posar en primera línia coses que durant aquests anys no hi han estat i que nosaltres pensem que ens calen per promocionar una part del municipi, especialment durant una època de l’any en la qual no es feia. Ho repeteixo, i sempre ho he dit, hi ha coses que s’han fet molt i molt bé, com ara durant la temporada turística. Hi ha altres coses que s’han deixat de banda per apostar per aquestes. No crec que es fes una política d’aparador, però s’apostava per allò que funcionava. Un exemple clar és l’aposta pel passeig de Sant Antoni, que s’havia de fer, però també es feia per portar gent a Calonge, però això no ha funcionat. I quan parlo de cultura, no parlo del castell o del Collet, parlo de la gent i les entitats, que fan una feina brutal.
Parlem de projectes que hereten, com ara el de ciutats intel·ligents o ‘smart cities’, en què Calonge i Sant Antoni és un referent. Tindrà continuïtat?
Si encaixa amb el nostre projecte, sí. En cas contrari, no. D’entrada no encaixa amb la idea que tenim. Però, com deia, no volem fer-ho saltar tot. Per tant, si encaixa amb el que vull fer, doncs sí. Caldrà també veure els diners que costa i el retorn que té. Aquí hi hauria també el viver d’empreses. Soc molt sincer, cal estudiar-ho.
Aquí, per exemple, també hi tenim el castell?
Pel castell hi apostarem encara més. Per això hem contactat amb professionals molt potents perquè ens ajudin a desenvolupar-lo. Si tenim una situació al centre del poble en què tot ens diu que cal dinamització, la lògica em diu que necessito aquest castell per fer-ho. Ara bé, no vull que sigui un lloc estàtic, volem que el castell sigui un lloc viu. Jo no puc tenir una cosa preciosa que no em dinamitzi l’entorn. La idea seria redefinir el projecte del castell a partir de les propostes d’aquests experts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.