Política

IMMA COLOM

ALCALDESSA DE TOSSA DE MAR

“Ens han posat entrebancs a l’acord”

“Si hem pogut fer el pacte és perquè els programes coincideixen, en cas contrari no tindria cap sentit”

“Som un equip amb ganes de treballar i tots tenim clar que treballarem per a tothom”

H

a estat difícil arribar a un acord pel tripartit?
Hi ha hagut moltes pressions a tots nivells, directes i indirectes, perquè aquest acord no fos possible. Però els tres que havíem de signar teníem molt clar que, malgrat les pressions que poguéssim tenir d’ arreu, tiraríem endavant l’acord. Entrebancs ens n’han posat, n’hi ha hagut, sí.
D’on han vingut aquests entrebancs?
Home, en un àmbit supramunicipal i també municipal de gent vinculada directament o indirecta amb alguns de nosaltres.
Serà alcaldessa només durant dos anys. Això suposarà algun sacrifici en el seu programa?
És que el meu programa i els dels altres dos grups amb qui hem signat el pacte són pràcticament iguals, divergeixen molt poc. Si hem pogut fer el pacte és perquè els programes coincideixen, en cas contrari no tindria cap sentit.
Quines són les línies estratègiques clau dels programes?
Per a nosaltres és molt important la preservació del patrimoni natural i cultural, també la seguretat, la mobilitat, la promoció econòmica i la igualtat, la transparència i la participació com a eixos principals. Si tinguéssim programes electorals molt extravagants i diferents seria molt complicat, però com que coincideixen, per això hi pot haver pacte. Només per ganes de governar no hi podria haver pacte.
Un dels aspectes que va destacar en campanya és frenar l’especulació urbanística.
Bé, ja ho hem fet. Hem estat quatre anys a l’oposició i crec que hem donat exemple que hem actuat i treballat en contra de l’especulació urbanística. Hi ha hagut tantes martingales urbanístiques que no s’han pogut consolidar... Estem contents per la feina que hem fet.
La moratòria a la Costa Brava.
Hem d’esperar a veure què passa, no sé com acabarà, espero que a finals d’any en sapiguem el resultat i a partir d’aquí hem de tornar a treballar. D’altra banda, un punt important en el nostre programa és tenir molt present el suport a persones vulnerables, això ens preocupa molt i jo crec que els tres partits que signem el pacte tenim molt clar el tema del respecte, l’humanisme i la solidaritat. Tot això és molt important.
Sobre participació ciutadana, a Tossa es va fer una consulta sobre l’ús que s’havia de donar a l’antic edifici de l’ajuntament.
Sí, va ser un procés de participació ciutadana en què vaig col·laborar. Hi va haver poca representació, però tot i així va quedar clar que s’havia de revitalitzar l’antic edifici de l’ajuntament. Tots tres partits també proposem donar vida al nucli antic i entenem que el primer que hi ha d’haver és que els edificis més nobles, que si em permets dir-ho són l’ajuntament i l’església, han d’estar oberts. La nostra idea és que l’ajuntament antic s’ha d’obrir com més aviat millor amb les activitats que faci falta. Ho tenim molt clar i també que per revifar el nucli antic cal participació i igualtat a l’hora d’aconseguir, per exemple, habitatge, amb tot el que això representa després amb gent que té dificultats.
Pel que fa a la promoció econòmica, què proposa?
Hi ha d’haver una promoció econòmica com Tossa es mereix, vendre molt bé el patrimoni natural i cultural perquè la clau perquè la gent visqui bé és la promoció econòmica. Però bé, el que hem de fer és treballar intensament i deixar de banda sectarismes i treballar per a tots els tossencs, per als que ens han votat i per als que no, perquè ara ha de quedar clar que som un equip de gent molt nova, amb ganes de treballar i que tots tenim clar que treballarem per a tothom, perquè representem tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia