Política

L’Escala valida un cartipàs en què es reforça Cultura

Les atribucions estaran repartides entre dos regidors dins la macroàrea de desenvolupament econòmic i cultural

L’alcalde té dedicació exclusiva i els dos tinents d’alcalde, parcial

El ple de l’Ajuntament de l’Escala va aprovar sense cap oposició el cartipàs del nou consistori, en què tindrà dedicació exclusiva un dels seus membres, l’alcalde, Víctor Puga, i dedicació parcial al 50% els dos tinents d’alcalde, Marta Rodeja i Josep Bofill. Tant un com l’altre rebran una compensació de 25.500 euros, mentre que l’alcalde en rebrà 45.000, tots bruts.

L’alcalde tindrà la responsabilitat sobre el règim intern i hisenda, en una nova estructura que estarà repartida en cinc àrees. La de desenvolupament econòmic i cultural estarà coordinada per la segona tinenta d’alcalde, Marta Rodeja, que assumirà així mateix promoció econòmica, turisme, comunicació, noves tecnologies i comerç. Rafael López serà el responsable de promoció i acció cultural i Martí Guinart tindrà la delegació de patrimoni històric i cultural. En aquesta àrea es marca l’accent a les atribucions de Cultura, que estarà en mans d’aquests dos regidors. L’àrea de territori i sostenibilitat estarà en mans de Josep Bofill, que serà el primer tinent d’alcalde. Ell, concretament, es farà càrrec d’urbanisme, infraestructures, mobilitat, habitatge i medi ambient.

Dins de la mateixa àrea hi haurà Robert Figueres, el regidor responsable de Serveis Urbans i Seguretat. La quarta àrea és la d’atenció a les persones i la portaran la regidora Ramona Viella, que assumirà l’atenció a les persones, i Marc Frigola, que tindrà delegada l’ocupació. Frigola també dependrà de la cinquena àrea, la que inclourà Educació, Joventut i Esports. Frigola serà el responsable de Joventut. Els altres dos regidors d’aquesta àrea són Maite Cortés, que portarà Educació, i Boran Minic, el nou responsable d’Esports i Salut.

LA XIFRA

10
regidors.
El govern de l’Escala té una majoria absoluta de deu regidors, tots de la Candidatura de Progrés (CP).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.