Registren amb 7.000 adhesions la segona iniciativa popular per un referèndum

La segona iniciativa popular (IP) per un referèndum nacional sobre la independència va quedar registrada ahir al Parlament amb el suport d'unes 7.000 adhesions, recollides en només un cap de setmana. És la segona iniciativa que es registra amb el mateix objectiu, després que una comissió promotora integrada per tres persones –de l'entorn de Reagrupament– s'avancés al tàndem format pel diputat d'ERC Uriel Bertran i el notari Alfons López Tena i presentés a la cambra la seva pròpia proposta uns dies abans. La qüestió és ara a les mans de la mesa, que demanarà l'informe preceptiu als serveis jurídics abans de decidir si accepta a tràmit una de les IP o si les tomba totes dues. Al document registrat ahir s'adjunta un dictamen del mateix López Tena que blinda la formulació del referèndum amb arguments jurídics, afegint-hi abans de la pregunta: «Perquè el Parlament de Catalunya porti a terme les iniciatives necessàries per fer efectiva la voluntat popular.» L'altra diferència entre les dues IP és que la de Bertran i López Tena té un suport inicial molt més ampli, amb 574 promotors. El que tenen en comú és que estan promogudes per membres de la Coordinadora Nacional de les Consultes, però amb interessos polítics diferents.

La llei de consultes no estableix cap termini perquè la mesa es pronunciï. La junta electoral serà la que distribueixi el plec per aplegar les signatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.