Política

ERC i ICV, satisfets amb les «explicacions» dels consellers

ERC i ICV han fet marxa enrere en la seva decisió de demanar la compareixença dels consellers Antoni Castells i Joaquim Nadal perquè donessin «explicacions» al Parlament sobre el cas Pretòria. Els dos consellers van defensar ahir, una vegada més, la seva innocència durant la roda de premsa posterior a la reunió de govern i els dos socis minoritaris del tripartit ja es van mostrar satisfets i no tenen previst sumar els vots amb PP i el grup mixt, que sí que reclamen que Castells i Nadal compareguin a l'hemicicle. Els republicans mantenen que els postulats dels dos consellers són «convincents.»

Abans que es produís aquesta rectificació d'ERC i ICV, tant Antoni Castells com Joaquim Nadal es van mostrar disposats a comparèixer a la cambra catalana si era «necessari», però van assegurar que la seva implicació en aquesta trama era nul·la i que no hi havia res a furgar. «Ens costa veure on hi ha una ombra de dubte en tot plegat; tot està clar i cristal·lí i no requereix massa explicació», va manifestar Castells, que va parlar del cas particular que afecta el Departament d'Economia. En concret, es va referir a l'oferta que va fer la immobiliària Espais a la Generalitat perquè comprés un edifici, que havia de ser la seu d'Acció Social. «Com sempre fem en aquests casos, vam estudiar la documentació, va haver-hi unes negociacions i, al final, es va desestimar, així de senzill», va argumentar Castells. Per la seva banda, Joaquim Nadal va reiterar que no hi ha cap «dada» en els documents del sumari que posi en un «compromís» el govern i va recordar que pel seu despatx de la conselleria passen «centenars de persones» per tractar diverses qüestions com ara «accelerar plans parcials o comprar i vendre patrimoni» i «l'única ratlla que no s'ha de traspassar és la de l'imperi de la llei». Nadal va repetir que no ha cedit mai a cap pressió i que, per motius de feina, es va reunir poquíssimes vegades amb alguns dels implicats en la trama.

Missatge enverinat

Pel que fa a la demanda que havien fet ERC i ICV perquè els consellers compareguessin al Parlament i que ahir mateix van retirar, Castells no va voler entrar-hi a fons, però sí que va censurar la seva actitud. «Quan algú diu que s'expliquin, és que s'insinua que hi ha alguna cosa que no està clara? Si amb tot això es deixa caure un petit apunt de missatge insidiós, em sembla lamentable», va reflexionar Castells.

D'altra banda, avui està previst que es constitueixi la comissió parlamentària d'investigació sobre la presumpta relació entre CDC i el cas Millet, amb un ambient molt enrarit. La federació se sent «perseguida» a pocs mesos de les eleccions, mentre que el tripartit assegura que és «de justícia» fer aquesta investigació per demostrar a la ciutadania que els partits no «es tapen les vergonyes els uns als altres.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

barcelona
ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

BARCELONA
política

Comín recorre al TGUE la decisió del Parlament Europeu de no acceptar-lo

barcelona
ESTAT ESPANYOL

S’estreny la investigació a la família de Pedro Sánchez, ara contra el germà

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA
Jordi Gassió
Alcalde de Puigcerdà (Junts)

“Res pot emmascarar el pacte de govern amb Futur”

Puigcerdà
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona