Política

El PSC pressiona Agustí Soler i aconsegueix a darrera hora evitar la moció de censura a Sant Llorenç

El regidor abandonarà el PSC i acabarà el mandat en el grup no adscrit

Agustí Soler va cedir finalment a la pressió de l'aparell del PSC i va trucar dimecres al vespre a la cap de CiU al municipi, Flèrida Melgen –amb qui dilluns de la setmana passada va desplaçar-se a l'Ajuntament per presentar i signar una moció de censura per fer fora l'alcalde del PSC, Àlex Jover–, per comunicar-li que finalment havia arribat a un acord amb el govern i que desactivava la moció de censura ja que no estava disposat a votar-se a si mateix com a relleu de l'alcalde i que si arribava la moció a ple votaria en blanc o al cap del PSC durant l'elecció. La trucada de Soler va posar punt i final al tràmit de moció de censura que havia impulsat ell mateix fa dues setmanes. Soler presentava la moció de censura després que el mes de novembre dimitís de les seves regidories i mantingués una discussió amb l'alcalde.

Tot i la decisió de desactivar la moció de censura d'Agustí Soler, Melgen va explicar al matí que tenia la intenció de procedir igualment a fer el ple i que seria en el moment de les votacions que retirarien la moció. La cap de la federació nacionalista a Sant Llorenç d'Hortons va explicar que «és l'oportunitat per explicar els motius i les converses que hi van haver». Posteriorment a mitja tarda CiU va difondre una nota en què acusava Soler de ser un home «sense paraula»i explicava que la decisió de fer la moció de censura es deu a la contractació del nou secretari municipal i al sou que cobra el gerent de la societat municipal. Sobre el sou del secretari, Melgen diu que és «molt superior del que hauria de cobrar pel nombre d'habitants del municipi».

El regidor d'ICV i soci de govern del PSC, Ignasi Corral, una de les veus actives de la negociació que s'ha estat fent aquests dies, va explicar ahir que la decisió de Soler de fer marxa enrere «ha estat consensuada i no ha tingut cap contrapartida». Coral va apuntar que en principi Soler passarà a formar part del grup no adscrit i que per tant a partir d'ara es convertirà en una peça clau de la governabilitat del municipi, ja que el seu vot serà imprescindible perquè amb la seva sortida el govern queda en minoria. Mentre que Ignasi Corral assegura que no hi ha hagut cap contrapartida, Melgen diu que Agustí Soler hi ha accedit després que s'hagi acordat crear una comissió de seguiment del pacte i l'acció de govern. La decisió de Soler de passar-se al grup no adscrit sembla la sortida més lògica després de la carta pública de tres folis escrits per cada cara que l'alcalde, Àlex Jover, va distribuir pel poble quan Soler va presentar la moció de censura. En la carta, l'alcalde anunciava que el feia fora del grup i explicava els motius de les seves diferències amb un llenguatge força directe.

Volen desconvocar-la

Tot i que Soler hagi canviat d'opinió a darrera hora el ple de la moció de censura s'ha de celebrar igualment. L'única fórmula perquè no se celebrés el ple d'avui seria que els sis signants de la moció es presentessin a l'Ajuntament demanant l'anul·lació de la sessió i signessin també tots ells la petició, tal com va explicar ahir el Secretari de l'Ajuntament. El govern local (PSC i ICV) es va reunir ahir tancada ja aquesta edició per forçar CiU a que retiri la petició de moció de censura i tenia la intenció de fer un comunicat conjunt per explicar la decisió de deixar sobre la taula la moció de censura contra l'alcalde Àlex Jover.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.