Política

El govern de Sant Llorenç d'Hortons tanca en fals la crisi i negocia una sortida

Soler, que va impulsar la moció de censura, diu que no plega del PSC i l'alcalde assegura el contrari

L'alcalde de Sant Llorenç d'Hortons, Àlex Jover; el cap d'ICV i soci de Jover en el govern local, Ignasi Corral, i el regidor díscol del PSC, Agustí Soler, van pactar i signar dimecres un acord per desactivar la moció de censura que inclou sis punts i que ha de marcar el rumb del govern fins al final del mandat. Jover va confirmar ahir, durant el ple, que s'havia arribat a un acord amb Corral i Soler «pel bé del poble», però no en va voler avançar res fins d'aquí a uns dies –es preveu fer-lo públic a mitjan de la setmana que ve–. Al final del ple, Jover va respondre preguntes del diari sobre el futur de Soler. «L'Agustí no seguirà al PSC, segur.» La resposta de Jover era, però, totalment diferent que la donada pel regidor segons abans en un altre despatx del consistori. Soler va assegurar que ningú li havia demanat que marxés del grup municipal i que en principi no s'ho havia plantejat.

Mitja hora abans del ple, Soler havia fet un parlament molt breu per justificar la retirada de la moció: «Amb el diàleg es poden trobar solucions», va afirmar. Jover es va limitar a dir que s'havia arribat a un acord, sense concretar-lo, i Corral s'erigia com «el pont» que havia facilitat el diàleg i el principi d'entesa, i deia que en l'acord es parla «de política i projectes». Aquestes van ser les úniques paraules que es van escoltar en el ple dels tres actius del pacte, tot i que la cap de CiU, Flèrida Melgen, va aprofitar la sessió per acusar Jover de mentider, de contractar un secretari «sense cap concurs» i de llançar algunes insinuacions sobre el poder del gerent de l'empresa municipal. Les acusacions no van ser respostes. A l'hora de votar, tots els regidors van afirmar que no votaven a favor de la moció, però tampoc van arribar a votar-hi en contra. El secretari ho va donar per fet.

«Jo no he pactat amb ningú marxar del PSC»

El regidor del PSC Agustí Soler va evitar ahir –tot i atendre finalment les preguntes d'aquest diari– explicar les causes de la seva dimissió al novembre com a regidor d'Ensenyament, Joventut i Hisenda, i va explicar que, si ho havia deixat, havia estat per desavinences amb l'alcalde, tot i que no les va esmentar. Va confirmar que l'acord signat inclou sis punts, entre els quals destaca «evidentment estrènyer-se el cinturó, tot i que l'Ajuntament està molt sanejat». «He portat set anys Hisenda i sé de què parlo», va dir, i va apuntar que no ha rebut cap pressió de l'aparell del partit, «només dues converses». El regidor va assegurar finalment que ningú li ha demanat que marxi del partit, «no s'ha parlat ni pactat», i va dir que no té previst fer-ho i que encara no sap quin serà el seu futur polític. Segons després, el diari va fer la mateixa pregunta a l'alcalde, que va respondre de manera diferent.

El gerent, en boca de tothom

L'alcalde, Àlex Jover (PSC), va repartir el 24 de maig, el mateix dia que es presentava la moció de censura, una carta dirigida als veïns en què explicava el perquè del cessament de Soler i «l'expulsió del grup municipal». Jover reconeix a la carta que hi ha una «manca de confiança» en l'actual gerent de l'empresa municipal Gestió d'Iniciatives Municipals, Josep Esteve, i que per aquesta raó se li han tret aquestes competències i les de coordinador general, i se l'ha recol·locat a la seva plaça de funcionari. En la carta, Jover insinua que CiU i Soler intenten controlar l'empresa municipal, que té encarregada la gestió i el desenvolupament dels diferents planejaments urbanístics que hi ha actualment, i anuncia que el govern ha paralitzat tots els expedients de planejament urbanístic que s'estan tramitant en l'actualitat i que ha demanat a la Diputació una auditoria econòmica i de procediments administratius. Ahir, la cap de CiU va qualificar la carta d'«infame» i va atacar l'alcalde preguntant-se si el fet que li tinguin «tanta por», a aquest senyor, és perquè té certa informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.