Política

El PP, ICb i Entesa, disposats a arribar a acords puntuals amb el govern en minoria de Cubelles

L'alcaldessa descarta un nou pacte de govern després de la marxa de CiU

La crisi de govern de Cubelles que ha comportat la marxa de CiU del govern és «una prova més de la falta de responsabilitat del govern, tant del PSC com de CiU», segons el regidor del PP Luis Alamán. «Desitgem que el govern en minoria porti als plens qüestions que responguin a una bona política. Intentarem fer un exercici de responsabilitat», sosté el representant del PP de Cubelles. Ara, Alamán no veu«necessari» un pacte de govern amb el PSC i ERC.

El PP lamenta que, si bé el govern «s'ha posat medalles» pel que fa a la «participació», no ha informat suficientment els ciutadans sobre les decisions polítiques preses els darrers dies, com ara el cessament de Joan Albet, de CiU, com a regidor de Dinamització Econòmica, que va provocar la sortida en bloc del grup municipal de CiU i va deixar el PSC i ERC en minoria.

La falta d'informació als grups de l'oposició és una altra de les crítiques que fan ICb i Entesa. «Ens en vam assabentar per la premsa, cosa que és lamentable», afirma el regidor d'Iniciativa per Cubelles José Luis Comas. En el mateix sentit s'expressa la representant d'Entesa per Cubelles, Anna Martínez: «Un cop més hi ha hagut un menyspreu absolut envers els regidors que formem part del consistori. No se'ns va informar del decret d'alcaldia fins al cap d'una setmana», explica la regidora. Tot i això, els representants dels tres grups de l'oposició asseguren que «continuaran treballant» amb la voluntat d'arribar a acords amb el PSC i ERC. ICV no farà declaracions fins que el govern expliqui els fets en el pròxim ple municipal, segons explica la portaveu del grup, Mònica Miquel.

Nou cartipàs municipal

El PSC i ERC treballen en la redistribució de les regidories a les quals ha renunciat CiU. Segons l'alcaldessa, el nou cartipàs municipal es presentarà a principi de la setmana vinent. Romero descarta arribar a cap altre pacte de govern per recuperar la majoria, i aposta per «arribar a acords amb tots els grups» per tirar endavant els projectes del municipi. «El poble no ha de patir per cap acord trencat», assegura l'alcaldessa del municipi.


LES FRASES

MARIA LLUÏSA ROMERO (PSC)
alcaldessa
«Estem en un govern en minoria, el que farem és arribar a acords amb tots els grups. Donarem l'oportunitat de poder fer una oposició que no sigui més del no»
LUIS ALAMÁN
regidor del pp
«Deixar un municipi a un any de les eleccions municipals amb un govern en minoria és una irresponsabilitat. Han de corregir moltes coses, ells ho saben»
JOSÉ LUIS COMAS
regidor d'icb
«Sempre hem estat oberts a qualsevol proposta de governabilitat. Continuem igual. Es pot governar en minoria amb un tarannà conciliador, sense menysprear l'oposició»
ANNA MARTÍNEZ
regidora d'entesa
«Si hi havia persones amb risc d'exclusió social que necessitaven feina, la regidoria de Serveis a les Persones hauria d'haver treballat amb la de Dinamització Econòmica»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia