Política

La mediació com a política

Sàmper ha destacat més per la trajectòria en l’advocacia que pel seu pas per la política local, avalat per Rull, des del 2014

L’advocat terrassenc Miquel Sàmper (1966) va tenir la primera aparició en l’arena política en l’àmbit local el 2014. Apadrinat per l’exconseller de Territori i Sostenibilitat i pres polític, Josep Rull, va acceptar com a independent el repte que li va proposar d’ encapçalar la llista de CiU a les eleccions municipals mentre Rull es dedicava a la refundació de CDC com a coordinador nacional. Debutava amb una sèrie de cartells amb imatges en què se’l veia petonejat pels fills –en té quatre–, vestit de ciclista o fent una paella en què s’autodefinia amb les frases: Soc pare, Soc gestor, Soc independent, Soc pencaire o Soc apassionat. La campanya va provocar comentaris burletes dels altres partits i el cert és que presentar un candidat poc conegut va fer que CiU passés de nou a tres regidors.

Sàmper potser era un desconegut entre la ciutadania, i se li retreia que vivia a Matadepera, però ja acumulava un ampli currículum en el món de l’advocacia no exclusivament per la dedicació professional en els tres despatxos situats a Terrassa, sinó també en la representació del col·lectiu com a degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, del 2006 al 2014, i president del Consell de l’Advocacia Catalana, el 2013 i el 2014, des d’on va donar suport al manifest pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Va tenir contacte amb la política local el 2011 en arribar a un acord amb l’Ajuntament, aleshores liderat pel socialista Pere Navarro, per crear la primera oficina a l’Estat per assessorar les famílies i fer de mediadors amb les entitats financeres per evitar procediments hipotecaris, que després ell mateix va impulsar arreu del territori, a més d’altres mesures per denunciar casos de vulneració de drets socials. Sàmper també va ser vicepresident de l’Advocacia Espanyola del 2009 al 2014.

Tot i la facilitat de paraula i les dots de negociador, el 2015 no va convèncer l’assemblea local per donar suport a la suma d’una alternativa de Terrassa en Comú (TeC), ERC i la CUP per deixar el PSC sense alcaldia de 36 anys després. En la investidura de Jordi Ballart quan encara era al PSC, CiU es van abstenir i dies després pactaven govern en aconseguir que el consistori s’adherís a l’AMI. Va exercir dos anys de tinent d’alcalde de Promoció Econòmica fins que la tibantor per la declaració d’independència i l’aplicació del 155 van fer saltar el pacte. Poc després plegava Ballart d’alcalde i del PSC, i Sàmper tampoc va aconseguir convèncer les bases per tornar a reactivar l’ alternativa amb TeC, ERC i la CUP per fer fora el PSC. El 2019, Sàmper havia de ser el cap de llista de JxCat, però va accedir a anar al darrere del conseller a l’exili Lluís Puig, i van repetir els tres regidors. Al març, Sàmper també va assegurar que estudiaria “accions criminals” contra el caporal de la Guàrdia Civil que el va acusar al judici de l’1-O d’“animar” els manifestants durant l’escorcoll a Unipost a Terrassa, el 19 de setembre del 2017.

El perfil Miquel Sàmper. Conseller d’Interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.