Política

Els presos polítics consideren “previsible” la decisió del Suprem, que veuen “una venjança”

Assenyalen la voluntat d’“ofegar” l’independentisme, reivindiquen “l’amnistia” i lamenten saber-ho pels mitjans de comunicació

Els presos polítics han coincidit a considerar “previsible” i sense “sorpreses” la decisió del Tribunal Suprem (TS) de revocar-los el tercer grau. Carme Forcadell i Dolors Bassa, que encara podien gaudir del tercer grau fins avui, han lamentat haver-se assabentat pels mitjans de comunicació de la decisiód el Suprem.

El president d’ERC i exvicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha reaccionat de forma breu i ha tingut un record per Bassa i Forcadell, que fins ara encara gaudien del tercer graut: El Tribunal Suprem dicta venjança de nou. Una abraçada enorme, Carme i Dolors!

L’exconseller de Presidència Jordi Turull ha dit a Twitter en saber-se la notícia que “l’escarment, la venjança d’Estat i l’aplicació del dret penitenciari de l’enemic no deixa cap marge per les sorpreses”.

L’exconseller d’Afers Exteriors Raül Romeva ha afirmat que era “el més previsible dels escenaris”. “El Suprem ha tornat a dictar sentència. De mica en mica aquest Estat va convertint-se en una gran presó, una democràcia fallida que estan creant ells mateixos”, ha afegit.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha subratllat que els presos i exiliats no són “la visualització de cap derrota” i ha reivindicat l’amnistia i l’autodeterminació de Catalunya “avui més que mai”.

L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha criticat “la tenacitat de l’Estat i del Tribunal Suprem” per “ofegar” els dirigents sobiranistes i ha lamentat la situació en la qual es troba l’independentisme: “Encara busquem el fil perdut que ens va fer ser tan forts l’1-O”.

Pel que fa a l’exconsellera Dolors Bassa, ha deplorat en declaracions a Ser Catalunya haver conegut per la premsa de la decisió del TS: “El que fa mal és que te n’hagis d’assabentar d’aquesta manera, que tot ho passin als mitjans”.

L’expresidenta del Parlament de Catalunya i de l’ANC, Carme Forcadell , ha lamentat haver-se assabentat per la premsa “que hem d’entrar a la presó ”. “És vergonyosa la falta de respecte cap a nosaltres i les nostres famílies”.

L’exconseller Josep Rull també ha assegurat a través de les xarxes que al TS “ no li preocupa ni la justícia ni els drets civils, només l’escarment”. “Ho vam dir des del primer dia: al TS no li preocupa ni la justícia ni els drets civils, només l’escarment. La revocació del tercer grau és un càstig polític, per la nostra ideologia. Cada dia que passa, l’estat de dret s’esmicola una mica més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA