Aragonès espera signar el dia 22 el decret electoral
També respon a CatECP que la Generalitat no té objectiu de dèficit
El vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès, va reiterar en la sessió de control d’ahir que el dia 22 signarà “el decret de convocatòria d’eleccions” i que el govern treballarà per garantir les condicions sanitàries no només per a l’activitat electoral del 14-F, sinó també per a l’activitat dels serveis públics, socials i econòmics. D’aquesta manera responia a una pregunta del diputat del PP Alejandro Fernández, que va demanar claredat davant els anuncis d’un possible ajornament que fa setmanes va fer la portaveu del govern, Meritxell Budó, i que després tampoc va ser descartat pel president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià. En aquest sentit, Fernández va dir si tenien por de les urnes quan JxCat els pressionava i Aragonès li va replicar: “Ens estimem tant les urnes que no ens fan por de cap manera”, i les “volem” sempre per a totes les qüestions, “també sobre les qüestions que a vostès no els agraden, i acabarem votant un referèndum d’autodeterminació”.
El diputat de CatECP, David Cid, també li va retreure que fessin polítiques econòmiques com si no sabessin que les normes d’estabilitat pressupostària i els objectius de dèficit estaven suspesos, qüestió a la qual Aragonès va replicar que la Generalitat “no té objectiu de dèficit” i que les ordres a tots els departaments és que “executin”. El vicepresident ho va aprofitar per recordar als comuns que el govern espanyol va tardar mig any a autoritzar l’increment de l’objectiu de dèficit que va establir la Unió Europea.
Acusacions i retrets entre Sàmper i la CUP
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i els diputats de la CUP Vidal Aragonés i Maria Sirvent van protagonitzar moments tensos al ple per l’actuació dels Mossos en un desnonament dimarts a Sants. Aragonés va qualificar d’“inadmissible” que el dispositiu de 100 agents costés 30.000 euros, que es podrien destinar a polítiques d’habitatge, i Sàmper els va retreure que sectors molt propers a la CUP van evitar una mediació, acusant-los de voler treure’n rèdit electoral. Sirvent va intervenir qualificant-lo “no només de miserable, sinó de mentider” i va demanar una rectificació a Sàmper i que es retiressin les seves acusacions del diari de sessions, sense èxit.