Política

Sánchez agraeix la tasca a Illa i l’anima en el “repte apassionant” de fer possible el “retrobament” a Catalunya

El ministre de Sanitat abandona l’executiu aquest dimarts per centrar-se en les eleccions al Parlament

El president espanyol l’acompanyarà en la campanya en cinc ocasions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït públicament aquest dilluns la tasca del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que abandonarà el govern espanyol dimarts -després del Consell de Ministres- per encarar la campanya electoral com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. Sánchez ha afirmat que Illa té al davant un repte “apassionant, complex, però molt necessari per a Catalunya i per a Espanya” en “la tasca de retrobament, de progrés i de benestar que necessita una part molt important d’Espanya com és Catalunya”.

Sánchez i Illa han visitat plegats l’Agència Espanyola del Medicament 24 hores abans que el ministre abandoni l’executiu i que es produeixi un relleu al Consell de Ministres. El president espanyol ha afirmat que per a ell “ha estat un honor” treballar amb Illa “en aquests mesos tan difícils”.

“Entenc la teva decisió, el repte que tens al davant durant els pròxims mesos i anys és apassionant, complex, però molt necessari per a Catalunya i per a Espanya en la tasca de retrobament, de progrés i benestar que necessita una part molt important d’Espanya com és Catalunya”, ha dit Sánchez

El president espanyol ha destacat les “virtuts” d’Illa “de lideratge públic”, que al seu entendre es basen “en la humilitat, la capacitat de treball i la determinació”. “Jo només et puc desitjar sort” i destacar “l’eterna gratitud que et tinc al capdavant del ministeri de sanitat, perquè sense tu i altres que representen el Ministeri de Sanitat tot hagués estat molt més complex”, ha conclòs.

El govern espanyol ja ha anunciat aquest dilluns mitjançant un comunicat que Illa deixarà el seu càrrec demà dimarts per centrar-se en la campanya electoral que arrenca dijous. Illa serà demà a la seva última reunió del Consell de Ministres i es farà públic qui serà el seu relleu.

Dimecres el nou titular del Ministeri de Sanitat prendrà possessió al Palau de la Zarzuela. En les seves últimes hores com a ministre, el candidat del PSC apareixerà aquesta nit una entrevista a La Sexta.

En campanya

Sánchez acompanyarà el candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, en cinc ocasions. Segons ha avançat la cap de campanya, Eva Granados, el PSC obrirà la cursa cap als comicis aquest dijous amb actes simultanis a les quatre demarcacions i Sánchez ja participarà en el tret de sortida, desplaçat a Catalunya. Els socialistes articularan tres caravanes, una per al candidat; una altra en què hi participaran altres membres de la candidatura i càrrecs del partit o institucionals; i una tercera, la de Sánchez, en què també hi haurà altres ministres socialistes. Els lemes de la campanya seran ‘Fem-ho’ i ‘President Illa’. Els socialistes plantegen una campanya “intensa i propositiva” en què detallaran el seu projecte per Catalunya. Adaptada a la pandèmia, el PSC comunicarà el projecte a través dels mitjans de comunicació, farà actes de diferents formats i també a través de les xarxes socials. “Illa té un projecte per governar Catalunya”, ha assegurat Granados. “Ja n’hi ha prou d’enfrontaments, deslleialtats i desgoverns. És hora de treballar sense revenges pel país”, ha argumentat Granados, número 2 a la candidatura.

El PSC ha engegat una campanya per incentivar el vot per correu en aquestes eleccions. Enviaran un milió d’octavetes per tot Catalunya on els interessats podran trucar per informar-se sobre com han de sol·licitar el vot per correu i se’ls prestarà “l’ajut necessari”. També oferiran les propostes del seu candidat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona