Política

La Generalitat manté la petició de 4 anys i 9 mesos de presó a Vivet

L’activista nega haver colpejat un agent dels Mossos en una protesta a Via Laietana i refusa un pacte amb càstig menor

L’Audiència de Barcelona va jutjar ahir l’activista independentista Marcel Vivet, acusat de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat per haver picat amb el pal d’una bandera de La Forja al canell dret d’un agent antiavalots dels Mossos, que era en el cordó policial per evitar que uns 300 manifestants contraris a la manifestació del sindicat policial Jusapol s’ajuntessin a la Via Laietana, el 29 de setembre del 2018. Vivet va negar cap agressió a l’agent i hi va afegir que el Holi “era festiu”.

Per contra, la fiscal va considerar que havia participat en “l’alteració de la pau pública en posar-se a primera fila” d’una protesta i que era autor de la lesió lleu a l’agent i va demanar que sigui condemnat a cinc anys i mig de presó. L’advocat de la Generalitat, amb els mateixos arguments, va demanar 4 anys i 9 mesos de presó, després que el jove no acceptés una oferta amb un càstig inferior.

Identificat a les xarxes

L’agent ferit al canell va assegurar al tribunal que va identificar Vivet en la protesta i “mirant les xarxes socials i posant el hashtag #Holi”, el va trobar dos mesos després i ho va dir als investigadors. Un caporal també va reconèixer Vivet, i altres agents van relatar que l’ambient es va capgirar: “Els van tirar ampolles, els van insultar i els van fer escomeses” durant dues hores.

Vivet va declarar, a la secció 21, que hi va arribar tard, quan la pols ja acoloria la roba de manifestants i policies, i que hi va ser un quart d’hora. El seu company va relatar que li va caure el mòbil i per això hi ha una imatge de Vivet amb el pal apuntant a terra. “En el vídeo no es veu cap acció violenta de Marcel, ni el cop al canell”, va assegurar el seu advocat, Carles Hurtado, que en va demanar l’absolució, i va defensar que el que va passar “és l’exercici d’un dret fonamental: la manifestació”. Si és condemnat, va demanar que se li apliqui l’atenuant de reparació del dany per haver pagat els 1.500 euros fixats com a responsabilitat civil a l’agent. Vivet, col·laborador de Dolors Sabater quan era alcaldessa de Badalona, va rebre ahir el seu suport i el d’un centenar de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona