Política

PSC-Units presenta 35 propostes de resolució de caràcter “urgent” davant la “paràlisi” del Govern

El portaveu adjunt, Raúl Moreno, explica que volen enfortir l’atenció primària, reforçar la salut mental i reduir les ràtios escolars

Illa demana a Aragonès que faci un “pas al costat”

El portaveu adjunt del PSC-Units, Raúl Moreno, ha anunciat aquest dimecres que la formació registrarà 35 propostes de resolució de caràcter “urgent” davant la situació de “paràlisi” del Govern per les negociacions d’ERC i JxCat. En roda de premsa, Moreno ha explicat que volen que s’atenguin les iniciatives de manera “immediata”. Ha dit que aposten per enfortir l’atenció primària, reduir les llistes d’espera, reforçar l’aposta per la salut mental, reduir les ràtios d’alumnes a les escoles, recuperar la sisena hora o registrar les persones que viuen en una soledat no volguda. El diputat ha reivindicat que la cambra ha de començar a “treballar” perquè amb la pandèmia de la Covid-19 hi ha necessitats socials que, si no s’actua, s’agreujaran.

Declaracions Illa

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha instat el vicepresident del Govern i dirigent d’ERC, Pere Aragonès, a fer un “pas al costat” i deixar que governi el partit que va guanyar les eleccions del 14-F. En una entrevista a eldiario.es, Illa ha assenyalat que Aragonès ja s’ha sotmès a dues investidures fallides. “El que ha de fer és permetre que jo sigui investit perquè jo vaig ser qui va guanyar les eleccions”, ha afirmat per després afegir que el “normal” és que lideri el Govern qui guanya els comicis. D’altra banda, ha admès que li agradaria que s’extradís Carles Puigdemont: “Tothom ha de rendir comptes de les accions que decideix emprendre”.

“Vostè no creu que en un país normal qui guanya les eleccions té dret a presentar-se a la investidura i governar? Tan diferent és Catalunya que ja no veiem ni això? Si no volen fer-ho, ells sabran. Seran ells els que hauran de donar explicacions”, ha argumentat Illa deixant clar que el PSC no canviarà de posició per evitar una repetició d’eleccions.

També ha considerat que les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig no han d’alterar la política catalana.

Preguntat per Puigdemont, ha dit que tocaria extradir-lo i ha recordat que alguns dels seus companys de govern van decidir afrontar les conseqüències dels seus actes. En aquest sentit, ha defensat que “tothom ha de rendir comptes de les accions que decideix”.

Illa també ha demanat la dimissió del director de TV3, Vincent Sanchis, perquè el considera “sectari”. El dirigent dels socialistes catalans creu que hi ha “molts exemples” que ho demostren. “Considerem que TV3 és un servei públic i que, com marca la llei, ha de fomentar el pluralisme polític a Catalunya així com el respecte a les institucions i no veiem que estigui fent això”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona