Política

Johnson, esquitxat per una altra foto en ple confinament

Se’l veu amb membres del seu equip amb copes de vi al jardí de Downing Street

El seu entorn parla de “reunió de feina” i l’oposició retreu que, en aquella època, no es podia anar ni a funerals

L’un rere l’altre, els escàndols van caient sobre les espatlles de Boris Johnson. El primer ministre conservador britànic es va tornar a situar ahir en l’ull de l’huracà en fer-se pública una foto en què apareix amb la seva dona, Carrie, i fins a una quinzena de membres del seu personal al jardí de Downing Street prenent copes de vi el maig del 2020 durant un confinament per la covid-19.

El diari The Guardian va publicar una imatge en portada en què es veu el líder britànic assegut al costat de la seva dona i dues persones més al voltant d’una taula amb una ampolla i copes de vi i un plat amb formatges. En la mateixa foto es veu una altra taula amb quatre membres més del personal de la residència oficial i, més enllà, un grup conversant amb copes a la mà en l’època en què s’exigia als ciutadans mantenir una distància social de dos metres i en què només es permetien reunions de dues persones en exteriors. Tot i que fonts del despatx de Johnson insistien ahir que allò va ser una “reunió de feina”, la foto de The Guardian afegeix més polèmica sobre l’entorn del primer ministre, després que se sabés en les darreres setmanes que hi va haver una festa nadalenca a la residència oficial fa un any, quan hi havia en vigor fortes restriccions per la covid. De moment, hi ha una investigació en marxa sobre les diverses festes que s’haurien celebrat a Downing Street entre el novembre i el desembre de l’any passat.

El líder de l’oposició, el laborista Keir Starmer, va qualificar d’“exagerat” dir que el que es veu a la foto publicada ahir és una reunió de feina, i va destacar el “contrast” entre la imatge del premier i la gent que no va poder ni assistir a funerals a causa del confinament. La número dos del partit, Angela Rayner, va carregar també contra el líder tory: “Ens mostra de manera constant que no té consideració per les regles que aplica a la resta de la població.” A més d’aquesta, Johnson acumula altres crisis recents, com ara el seu intent d’alterar regles parlamentàries per evitar que l’exdiputat Owen Paterson pogués ser sancionat per haver-se servit de la seva posició per pressionar ministres a favor d’una empresa per a la qual treballava.

El revés més dur per a Johnson va tenir lloc dimarts passat a la Cambra dels Comuns, quan gairebé un centenar de diputats conservadors van desafiar la seva autoritat votant contra la introducció del passaport covid per accedir a grans esdeveniments a Anglaterra.

Dos dies després, els conservadors perdien l’escó de North Shropshire, a l’oest d’Anglaterra, en unes eleccions parcials convocades per la dimissió de Paterson. Els liberaldemòcrates van guanyar l’escó en aquest districte, que havia estat en mans conservadores des de feia gairebé 200 anys.

Mentrestant, Johnson va anunciar ahir que “es reserva la possibilitat” d’ordenar noves restriccions al Regne Unit per frenar l’expansió de la variant òmicron del coronavirus, tot i que no de manera immediata.

LA FRASE

[Johnson] No té consideració per les regles que aplica a la resta de la població
Angela Rayner
NÚMERO DOS DEL PARTIT LABORISTA BRITÀNIC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona