Política

Ordenen seguir el judici de l’emèrit al Regne Unit

El tribunal britànic denega una apel·lació per tractar la immunitat de Joan Carles I

La defensa hi anuncia recurs

La justícia britànica ha propinat un nou revés al rei emèrit. Ahir es va celebrar una nova vista preliminar de la demanda presentada per la seva ex-amant Corinna Larsen el juny del 2021. Era la primera vista després que el jutge Matthew Nicklin, del Tribunal Superior d’Anglaterra i Gal·les, denegués la immunitat a Joan Carles I dijous passat. La defensa del monarca va demanar-li poder recórrer davant d’ell contra la negació de la immunitat. El jutge va rebutjar de manera contundent la petició i va dir que el judici ha de continuar.

La vista es va celebrar a la sala 76 del Tribunal Superior, amb la presència de Corinna, que resideix a la capital britànica. Molt activa durant la sessió, va intercanviar impressions amb els advocats i va prendre notes. Bona part de la sessió, que va durar dues hores i mitja, va ser una discussió entre el jutge i Daniel Bethlehem, l’advocat de l’emèrit, un dels més cars del país. Bethtlehem insistia en la immunitat del seu client. El jutge considerava que la seva posició havia quedat clara en l’acte de 27 pàgines publicat la setmana passada. Fins i tot va qüestionar la immunitat del rei emèrit durant el període del 2012 al 18 de juny del 2014, quan va abdicar. L’advocat de la defensa va insinuar que estava afavorint l’acusació i va anunciar que recorreria contra la immunitat al Tribunal d’Apel·lació, un dret que té independentment del que digui el jutge Nicklin, el qual, en una mostra de neutralitat, li va donar fins al 30 de maig perquè pogués sol·licitar al Tribunal d’Apel·lació si l’autoritzaven a presentar un recurs. La resposta triga unes quatre setmanes. Si no li ho autoritzen, aleshores les dues parts hauran de fixar una data per a la següent vista. Si li ho autoritzen, aleshores la cosa es complicaria i el procés podria durar anys. I si li donessin immunitat, s’acabaria la vista.

En qualsevol cas, el jutge Nicklin no va ajornar el judici. Va dir que endavant, supeditat a la resposta del Tribunal Apel·lació, i que les dues parts han de continuar en contacte i negociar el calendari del judici paral·lelament. L’advocat de Corinna, Robin Rathmell, es va mostrar molt satisfet amb les conclusions. “Hem avançat un pas més cap a una vista dels fets en qüestió”, va dir en un comunicat. No s’espera una nova vista almenys fins al mes d’octubre. Corinna Larsen acusa el rei emèrit de fustigació, difamació i vigilància il·legal. Corinna va ser l’amant de Joan Carles entre el 2004 i el 2009, quan es va assabentar que l’enganyava amb una altra. El 2012 Joan Carles I, encara rei d’Espanya, la va intentar reconquistar amb diversos regals. Entre els quals, 65 milions d’euros. Corinna va rebutjar el monarca, segons la seva versió, i aleshores l’emèrit va voler recuperar els diners i va començar a assetjar-la a través de l’exdirector del CNI, el general Félix Sainz Roldán. Corinna li reclama danys personals i professionals no quantificats encara. També els costos legals, uns 300.000 euros fins ara.

LA FRASE

Hem avançat un pas més cap a una vista dels fets en qüestió
Robin Rathmell
ADVOCAT DE CORINNA LARSEN


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona