Política

Montilla veu injustificades les opinions 'pessimistes' sobre les infraestructures

Diu que la proposta independentista de Carod és coherent amb ERC però no forma part del pla del Govern

El president de la Generalitat, José Montilla, creu que el mapa d'infraestructures, presentat aquest matí, demostra que "mai a Catalunya hi havia hagut tanta inversió pública" i que les opinions pessimistes sobre l'estat de les infraestructures del país "no estan justificades". Això, ha dit, és "gràcies a l'esforç de la Generalitat i fruit dels convenis que es van signar amb el govern espanyol els anys 2005 pel que fa a la xarxa de carreteres i 2006 pel que fa a la ferroviària".

Montilla ha destacat que el conjunt d'obres que recull l'informe sumen una inversió total de més de 18.400 milions d'euros.

Per a Montila, "el pessimisme no està justificat quan parlem d'infraestructures, perquè s'estan gestionant i fent unes i altres es començaran a fer aviat". "Podem lamentar alguns problemes puntuals però no tenim motius per pensar que siguin irresolubles, tot el contrari", ha assegurat el president.

Montilla ha reconegut, però, que "encara no es poden notar els resultats" de moltes de les inversions que recull l'informe, però ha recordat que el compromís que van adquirir tots els governs català i espanyol és que tots els projectes estiguin licitats abans de l'any 2011. El president ha tornat a culpar a CiU tot advertint que si els projectes d'inversions s'haguessin fet abans "els resultats ja serien palpables", i ha acusat als convergents de no haver deixat fet cap estudi ni projecte que hagués permès accelerar l'execució dels projectes.

Segons Montilla, l'informe presentat avui ha de servir de base per debatre amb els partits i amb els agents econòmics i socials el futur pacte nacional per a les infraestructures.

Referèndum d'independència
Al president del Govern, José Montilla, no li ha sorprès "gens" la proposta llençada per Carod-Rovira perquè Catalunya decideixi la seva independència en referèndum l'any 2014. Per Montilla, la proposta de Carod és "coherent" amb l'ideari d'ERC, de la mateixa manera que, al seu parer, seria coherent que Carod demanés la república. Tot i això, Montilla ha recordat que aquesta proposta no forma part del pla del Govern.

Montilla ha subratllat que Carod va fer aquestes declaracions "en la seva qualitat de president d'ERC" i no en representació del Govern. "Em sorprèn que hi hagi gent que es rasqui les vestidures perquè el dirigent d'un partit independentista vol independència, i si demà diu que vol república també serà coherent amb l'ideari del seu partit", ha subratllat el president.

El president ha recordat, però, que "ni la independència ni el referèndum formen part del pla de Govern. El que diguin els dirigents d'ERC té a veure amb la seva dinàmica interna i el seu ideari, però no vinculen al Govern".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els demòcrates, en pànic

Los Angeles
Martí Majoral
Portaveu d’Alerta Solidària

“L’amnistia evidentment no esborra la repressió patida”

Barcelona

El represaliat que no volia fer mal

Dosrius
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona