Política

Zelenski espera que Ucraïna tingui al juny l’estatus de candidat a la UE

Rússia intensifica l’atac al Donbass mentre Ucraïna rebutja un alto el foc que comporti la renúncia de territori

Les Forces Armades ucraïneses asseguren que l’exèrcit rus no deixa de fer operacions ofensives a la zona oriental del país

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha reiterat aquest diumenge la seva esperança que el seu país obtingui al juny l’estatus de país candidat a la Unió Europea (UE) després que el president polonès, Andrzej Duda, li hagi assegurat el suport de Polònia i el seu personal.

En una roda de premsa conjunta amb Duda a Kíiv, Zelenski ha afirmat que Ucraïna pertany a la comunitat europea des de fa molt de temps, però que per entrar a la UE necessita “ambaixadors i amics poderosos”, segons informa l’agència polonesa PAP.

“Creiem que això passarà i comptem amb l’estatus de país candidat a la UE al juny. Comptem amb el poderós suport d’Andrzej en aquesta qüestió”, ha dit Zelenski.

D’altra banda, Rússia està intensificant els atacs al Donbass, a l’est d’Ucraïna, i intenta avançar sobre Slovyansk i Severodonetsk, segons ha informat Zelenski i l’estat major de les Forces Armades de Kíiv aquest diumenge. “La situació al Donbass és molt difícil”, ha assegurat en el seu missatge diari a través d’un vídeo a les xarxes socials.

En el dia 88 de la invasió russa d’Ucraïna, “l’enemic rus no deixa de fer operacions ofensives a la Zona Operativa Oriental”, ha indicat l’estat major de les Forces Armades ucraïneses en el seu informe diari que publica a Facebook i que recullen les agències de notícies locals.

En direcció a Donetsk, els ocupants estan tactan de trencar la defensa de les tropes ucraïneses i arribar a les fronteres administratives de la regió de Luhansk.

D’altra banda, el govern ucraïnès ha rebutjat qualsevol alt el foc amb Rússia que impliqui renunciar a una part del territori ucraïnès. Ho ha assegurat l’assessor del president Zelenski, Mikhailo Podoliak , que ha afirmat que Kíiv no seguirà les crides d’Occident per un alto el foc urgent que impliqui les tropes russes que ocupen el sud i l’est del país perquè això pot comportar que Moscou iniciï una ofensiva encara més gran i cruenta a llarg termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs