Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Moscou afirma que la decisió dels EUA de donar míssils a Ucraïna augmenta el risc de confrontació

Biden busca l’equilibri per no enfrontar-se amb Rússia

Alemanya subministrarà a Kíiv el sistema de defensa terra-aire d’abast mitjà IRIS-T

Zelenski reconeix que entre 60 i 100 soldats ucraïnesos moren cada dia

Rússia ha assegurat avui que la decisió dels Estats Units de subministrar sistemes avançats de coets i municions a Ucraïna és extremadament negativa i augmentaria el risc d’una confrontació directa.

El viceministre d’Afers Exteriors rus, Serguei Ryabkov, ha declarat a l’agència estatal de notícies RIA Novosti que Moscou veu l’ajuda militar nord-americana a Ucraïna de manera “extremadament negativa”.

Els Estats Units enviaran míssils de llarg abast, per reforçar l’artilleria ucraïnesa després de les peticions del govern de Volodímir Zelenski. Biden volia evitar una confrontació directa amb Rússia però després de les decvlaracions efectuades per Ryabkov l’escalada de tensió sembla assegurada.

Per la seva banda, Alemanya subministrarà a Ucraïna el sistema de defensa terra-aire d’abast mitjà IRIS-T,segons ha confirmat el canceller Olaf Scholz, després de les súpliques de Kíiv i dels partits de l’oposició alemanya per augmentar els lliuraments d’armes pesants al país.“Hem estat lliurant contínuament des del començament de la guerra”, ha dit Scholz aquest dimecres, i ha fet recompte de l’armament enviat a Ucraïna des que esclatés la guerra amb Rússia: 100.000 magranes de mà i més de 5.000 mines antitanc. “El govern ha decidit que lliurarem el sistema de defensa aèria més modern que té Alemanya en forma d’IRIS-T”, ha informat Scholz als legisladors al Bundestag.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha reconegut que la situació al seu país, especialment al Donbass, és “molt difícil” i que moren “entre 60 i 100 soldats en acció per dia i 500 persones més resulten ferides”. En unes declaracions al lloc web nord-americà Newsmax, el president ucraïnès ha reiterat que el seu país és en el “perímetre defensiu” davant de Rússia i que “és una barrera física formada per la nostra gent”. “Hem d’adonar-nos de qui és el poder fosc: és Rússia”, va declarar Zelenski. “I Rússia no s’aturarà a Ucraïna, segur”. “I els altres països, les antigues repúbliques de l’URSS i els membres de la UE, o alguns que ja són membres de l’OTAN, ja estan sota amenaça”, va assenyalar el president ucraïnès, que va demanar unes sancions completes i va advertir que hi ha “llacunes d’alguns líders que diuen que al líder rus caldria oferir-li alguna sortida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina per un delicte de calúmnies

barcelona
estats Units

La policia assalta la universitat de Califòrnia per desallotjar els manifestants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur del govern de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona