Política

Zelenski visita Donetsk i Lugansk per donar suport a les tropes del Donbass, en plena ofensiva de Rússia

Creixen les dificultats d’Ucraïna per defensar Severodonetsk, ciutat clau a l’est del país

Les tropes russes intensifiquen els atacs en zones residencials de Khàrkiv

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha fet un “viatge de treball” a les regions de Zarporíjia, al sud, i Donetsk i Lugansk, a l’est i fortament bombardejades pels russos, per mostrar “l’orgull” que sent, segons ha dit, pels ciutadans que resisteixen en aquestes zones. Una visita al Donbass en plena ofensiva russa per aconseguir el territori de l’est del país.

En un breu discurs en vídeo publicat a la seva pàgina web i difós per les agències locals, el mandatari ha explicat aquest dilluns que durant la visita feta diumenge va comprovar que hi havia “molta feina” per fer i que la jornada se li va fer “interminable”.

“Bona salut per a vosaltres, estimats ucraïnesos! Avui és un discurs nocturn, així que seré breu”, ha assenyalat a l’inici del vídeo, que diàriament fa un video dirigit a la població.

“Hi havia molta feina. Ha sigut un dia interminable. He estat a Zaporíjia, on he expressat el meu suport als nostres militars i he premiat als millor. He escoltat els informes castrenses”, ha afegit.

El president ucraïnès ha assenyalat que ha mantingut una reunió amb el cap de l’administració estatal regional, de la direcció de la policia local, del servei de seguretat i alguns alcaldes de les ciutats temporalment ocupades pels russos”.

Durant el seu viatge també s’ha reunit amb residents de Mariúpol, que han aconseguit fugir de la ciutat.

Després de Zaporíjia, on hi ha la central nuclear més gran d’Europa, va viatjar fins a Lysychansk, a la zona de Lugansk, que està a punt de ser controlada pels russos.

Les tropes russes han centrat en les últimes setmanes la seva ofensiva a les regions de Lugansk i Donetsk, frontereres amb Rússia, on actuen milícies pro russes que els estan facilitant l’ofensiva.

Moscou tracta d’establir un corredor des d’aquestes regions fins al sud d’Ucraïna, que ja controla, per poder desplaçar les seves tropes i material i bloquejar qualsevol sortida al mar d’Azov i al mar Negre.

Probles d’Ucraïna a Severodonetsk

La situació de les tropes ucraïneses a Severodonetsk, un punt de l’est del país bàsic per a controlar la regió de Lugansk, es fa cada cop més complicat degut a l’ofensiva russa, que ha incrementat la pressió.

“Després de recuperar la meitat de la ciutat durant una contraofensiva recent, l’exèrcit ucraïnès a Severodonetsk està sota un nou atac ocupant posicions en la part industrial de la ciutat.”, ha informat el cap de l’administració Militar Regional de Lugansk, Serhii Haidai.

Hores abans, Haidai havia informat que l’exèrcit ucraïnès resistia en algunes posicions d’aquest enclavament estratègic que podria portar els russos a aconseguir el control sobre tota la regió.

Almenys 8 persones han mort i 4 han resultat ferides en les últimes 24 hores en els bombardejos de les tropes russes sobre un total de 22 assentaments de la regió del Donbass, segons ha informat el servei de premsa de les Forces Conjuntes ucraïneses a través de Facebook.

Al menos 8 personas han muerto y 4 resultaron heridas en las últimas 24 horas en los bombardeos de las tropas rusas sobre un total de 22 asentamientos de la región del Donbás, en el este de Ucrania, informó este lunes en Facebook el servicio de prensa de las Fuerzas Conjuntas ucranianas.

Khàrkov

Els atacs russos han continuat en les últimes hores a Khàrkov, la segona ciutat del país, on almenys han mort tres persones, i a Mykolaiv, al sud, una regió parcialment controlada pels invasors, segons han informat aquest dilluns les agències locals ucraïneses. Segons les informacions, Rússia ha intensificat els atacs contra barris residencials de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona